Slik ivaretar Classroom personvernet ditt og lar deg beholde kontrollen

Når vi ivaretar sikkerheten din på nettet, innebærer det at vi beskytter informasjonen din og respekterer personvernet ditt. Derfor fokuserer vi på å holde informasjonen din sikker, behandle den på en ansvarlig måte og gi deg kontrollen i alle produktene vi lager. Teamene våre jobber hver dag for å gjøre Google-produkter trygge, uansett om du surfer på nettet, administrerer innboksen din, får veibeskrivelser eller gjør noe annet.

Vi bruker verdensledende sikkerhetssystemer til å beskytte informasjonen din. Du kan når som helst justere personverninnstillingene for Google-kontoen din.

En nyttigere opplevelse med et mer personlig preg

Når du bruker Google Classroom, behandler vi enkelte data for å gi deg en bedre produktopplevelse. Informasjonen din forblir trygg. Du kan når som helst justere personverninnstillingene for Google-kontoen din.

Innholdet ditt lagres trygt

Når du laster opp en fil – uansett type – til Google Classroom, blir den trygt lagret i datasentrene våre, som er i verdensklasse. Dataene krypteres både under overføring og når de er lagret lokalt. Hvis du velger å bruke disse filene uten nett, lagrer vi denne informasjonen på enheten din.

Google-kontoen din leveres med innebygd sikkerhet som er utviklet for å registrere og blokkere trusler som nettsøppel, nettfisking og skadelig programvare. Aktiviteten din lagres i henhold til strenge bransjestandarder og praksiser.

Navnet ditt og e-postadressen din brukes til å synkronisere dataene dine

For å kunne lagre innstillingene dine, kurspåmeldinger, kurskommentarer og innleverte oppgaver, og for å hjelpe deg med å logge på, lagrer vi navnet ditt og e-postadressen din.

Ved å oppgi informasjon kan du opprette og administrere Google-kontoen din

Vi innhenter navnet og telefonnummeret ditt for å opprette en helt ny Google-konto. Når du administrerer Google-kontoen din, kan du velge å oppgi den fysiske adressen din, laste opp kontaktene dine eller legge til et profilbilde.

Classroom bruker data for å gi deg en best mulig opplevelse

Vi behandler innholdet ditt for å levere Classroom-funksjoner som plagiatrapporter samt gjøre produktopplevelsen bedre og mer tilpasset behovene dine.

Vi samler inn ytelsesdata for å optimalisere ytelsen og påliteligheten til Classroom og bidra til feilsøking ved problemer når du bruker Classroom. Vi lagrer også denne informasjonen for å bidra til å forhindre misbruk av tjenestene våre og for analyseformål.

Classroom bruker ikke innholdet ditt til annonsering

Kjernetjenestene i Google Workspace for Education inneholder ingen annonser, og data fra kjernetjenestene brukes ikke til annonseringsformål. Hvis annonser vises i tilleggstjenester og du bruker Google Workspace for Education-kontoen din i grunnskolen eller videregående skole, ser du ikke personlig tilpassede annonser. Det betyr at vi ikke bruker informasjon fra kontoen din eller tidligere aktivitet til å målrette annonser. Vi kan imidlertid vise annonser basert på generelle faktorer som søket ditt, klokkeslettet eller innholdet på en side du leser.

Behold kontrollen over innholdet ditt med brukervennlige innstillinger

Du bestemmer hvilket innhold som skal deles, og med hvem

Google respekterer personvernet ditt. Vi bruker det private innholdet ditt kun når vi har tillatelse fra deg, eller når det er lovpålagt. Med Google Innsynsrapport deler vi data om hvordan retningslinjene og handlingene til offentlige myndigheter og bedrifter påvirker personvern, sikkerhet og tilgang til informasjon.

Hvis du har en skolekonto, kan organisasjonen din gjennomgå logger over handlinger Google har utført når de har lest innhold. Finn ut hvordan Google ivaretar sikkerhet og personvern for organisasjonen din.

Du kan enkelt se og styre dataene dine

Med Google-kontooversikten kan du se en oversikt over Google-produktene du bruker, og tingene du lagrer, for eksempel e-poster. Classroom har også funksjonalitet for arkivering og sletting av data.

Synkroniser tjenestene du bruker, med posisjonen din

Vi lagrer posisjonsinformasjon for å forstå hvordan opplevelsen din av produktet kan være geografisk relatert, for eksempel når du sender tilbakemeldinger til Google, og for å holde kontoen din trygg, for eksempel hvis vi oppdager at du har logget på fra en ny posisjon.

Du kan ta dataene dine med deg

Alle skal ha tilgang til innholdet de har delt med oss – når som helst og uansett årsak. Derfor har vi laget «Last ned dataene dine» – slik at du kan laste ned e-postene, kontaktene og bokmerkene dine. Du kan velge å kopiere dataene, sikkerhetskopiere dem eller flytte dem til en annen tjeneste.

Du har alltid kontroll over dataene som er lagret i Google-kontoen din. Finn ut hvordan du laster ned dataene dine.

Hvis du har en skolekonto, kan organisasjonen din velge å laste ned dataene dine og hindre deg i å laste dem ned. Finn ut hvordan en organisasjon kan eksportere dataene sine.