Miten Classroom varmistaa tietosuojasi ja antaa sinulle vallan päättää tiedoistasi

Verkkoturvallisuudestasi huolehtiminen tarkoittaa tietojesi suojaamista ja yksityisyytesi kunnioittamista. Tämän takia keskitymme jokaisessa tuotteessamme pitämään tietosi turvassa ja käsittelemään niitä vastuullisesti sekä annamme sinulle päätösvallan. Tiimimme pyrkivät joka päivä tekemään Googlen tuotteista turvallisempia riippumatta siitä, mitä teet — selaat nettiä, ylläpidät postilaatikkoa tai haet reittiohjeita.

Tietojesi suojaamisessa hyödynnetään huippuluokan tietoturvaominaisuuksia. Voit muuttaa tietosuoja-asetuksiasi milloin tahansa Google-tilisi kautta.

Entistä kätevämpi, itsellesi sopiva kokemus

Kun käytät Google Classroomia, käsittelemme jonkin verran dataa tarjotaksemme sinulle paremman käyttökokemuksen. Tietosi pysyvät turvassa. Voit muuttaa yksityisyysasetuksiasi milloin tahansa Google-tilisi kautta.

Sisältösi tallennetaan turvallisesti

Kaikki Google Classroomiin lataamasi tiedostot tallennetaan turvallisesti huippuluokan palvelinkeskuksiimme. Niin tallennettu kuin siirrettäväkin data salataan. Jos haluat käyttää tiedostoja ilman verkkoyhteyttä, kyseiset tiedot tallennetaan laitteellesi.

Google-tililläsi on sisäänrakennettu suojaus, joka havaitsee ja estää uhkia, kuten roskasisältöä, tietojenkalastelua ja haittaohjelmia. Toimintasi tallennetaan vahvojen toimialan standardien ja käytäntöjen mukaisesti.

Nimesi ja sähköpostiosoitteesi auttavat datasi synkronoinnissa

Tallennamme nimesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta voimme helpottaa sisäänkirjautumista sekä tallentaa asetuksesi, ryhmien ilmoittautumistiedot ja kommentit sekä tehtävien palautukset.

Tietosi auttavat Google-tilin luomisessa ja hallinnoinnissa

Keräämme nimesi ja puhelinnumerosi, jotta voimme luoda uuden Google-tilin. Kun hallinnoit Google-tiliä, voit halutessasi ilmoittaa katuosoitteesi, ladata yhteystietosi tai lisätä profiilikuvan.

Classroom-käyttökokemustasi parannetaan datan avulla

Käsittelemme sisältöäsi, jotta voimme tarjota esimerkiksi alkuperäraporttien kaltaisia ominaisuuksia ja parantaa Classroomin käyttökokemusta tarpeidesi mukaan.

Keräämme suorituskykydataa parantaaksemme Classroomin toimivuutta ja luotettavuutta sekä helpottaaksemme vianetsintää Classroomiin liittyvissä ongelmatilanteissa. Tallennamme tällaiset tiedot myös analysointia ja palveluidemme väärinkäytön estämistä varten.

Classroom ei käytä sisältöäsi mainontaan

Google Workspace for Educationin ydinpalveluissa ei näy mainoksia, eikä ydinpalveluiden dataa käytetä mainontaan. Jos näet mainoksia lisäpalveluissa ja käytät K-12-oppilaitoksen Google Workspace for Education ‐tiliä, mainokset eivät ole personoituja. Tämä tarkoittaa, että emme käytä tilisi tietoja tai aikaisempaa toimintaa mainosten kohdentamiseen. Saatat kuitenkin nähdä mainoksia, jotka perustuvat yleisiin seikkoihin, kuten käyttämääsi hakulausekkeeseen, vuorokaudenaikaan tai katsomasi sivun sisältöön.

Helppokäyttöiset asetukset pitävät ohjat sinulla

Sinä päätät, mitä sisältöä jaetaan ja kenelle

Google kunnioittaa yksityisyyttäsi. Käytämme yksityistä sisältöäsi vain, kun meillä on siihen suostumuksesi tai laillinen velvollisuus. Google-avoimuusraportissa kerromme, miten hallitusten ja yritysten käytännöt ja toimintatavat vaikuttavat tietosuojaan, tietoturvaan ja tietoihin pääsyyn.

Jos sinulla on oppilaitoksen tili, organisaatiosi voi tarkastaa lokeista, miten Google on käyttänyt sisältöä. Lue, miten Google varmistaa organisaatiosi tietoturvan ja tietosuojan.

Oman datan katsominen ja ylläpito on helppoa

Google-tilin hallintapaneelista näet käyttämiesi Google-tuotteiden sekä sähköpostiviestien ja muiden tallentamiesi asioiden yleiskatsauksen. Classroom tarjoaa myös toimintoja datan arkistointiin ja poistamiseen.

Palveluiden ja sijainnin synkronointi

Tallennamme sijaintitietoja, jotka auttavat meitä suojaamaan tilisi (esim. havaitsemaan kirjautumisen uudesta paikasta) sekä ymmärtämään, miten sijaintisi saattaa vaikuttaa tuotteen käyttökokemukseen (esim. lähettäessäsi palautetta Googlelle).

Data on aina tallennettavissasi

Kaikilla tulee olla pääsy meille jakamaansa dataan – milloin tahansa ja mistä tahansa syystä. Siksi loimme Lataa datasi ‑ominaisuuden, jolla voit ladata sähköpostisi, yhteystietosi ja kirjanmerkkisi. Voit halutessasi kopioida tai varmuuskopioida datasi tai siirtää sen toiseen palveluun.

Data, joka on tallennettu Google-tilillesi, on aina sinun hallinnassasi. Lue lisää datan lataamisesta.

Jos sinulla on oppilaitoksen tili, organisaatiosi voi ladata datasi ja rajoittaa sinun mahdollisuuksiasi sen lataamiseen. Lue, miten organisaatio voi ottaa datansa talteen.

Muuta aiheeseen liittyvää

Kaikki tilit

Työpaikan tai oppilaitoksen tilit