Google Meetin pienryhmähuoneet

Tärkeää: Pienryhmähuoneet ovat tällä hetkellä vain sellaisten käyttäjien saatavilla, joilla on G Suite Enterprise for Education ‑lisenssi ja lupa luoda kokouksia.

• Pienryhmähuoneiden avulla valvojat voivat jakaa osallistujia pienempiin ryhmiin videopuhelun aikana.
  • Valvojan on aloitettava pienryhmähuoneet tietokoneella aloitetusta videopuhelusta.
  • Valvoja on kokouksen ajoittanut tai aloittanut henkilö. Kokouksella voi olla vain yksi valvoja. Jos videopuhelu siirretään toisen henkilön kalenteriin tai ajoitetaan sen kautta, kyseisestä henkilöstä saattaa tulla valvoja.
  • Pienryhmähuoneita ei tällä hetkellä voi livestriimata tai tallentaa.
  • Osallistujien on oltava kirjautuneena Google-tileilleen. He voivat liittyä videopuheluun tietokoneelta tai Meet-mobiilisovelluksesta Meet app.
  • Jos osallistujat eivät ole kirjautuneina Google-tileilleen tai osallistuvat videokokoukseen soittamalla, heidän nimensä näkyvät "Ei voida määrittää" ‑kohdassa, eikä heitä voi jakaa pienryhmähuoneisiin.

Videokokouksen valvoja

Pienryhmähuoneiden luominen

1. Aloita videopuhelu tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Aktiviteetit  ja sitten Pienryhmähuoneet.
  3. Vinkki: Järjestelmänvalvojat voivat estää oppilaita luomasta pienryhmähuoneita varmistamalla, että Meet-videokokousten luomisoikeudet on varattu ainoastaan opettajien ja muun henkilökunnan organisaatioyksiköille.
  4. Valitse pienryhmähuoneiden lukumäärä pienryhmähuoneiden paneelista. Voit luoda videopuheluun enintään 100 pienryhmähuonetta.
  5. Videopuhelun osallistujat jaetaan satunnaisesti yhtä suuriin pienryhmiin.
  6. Voit siirtää henkilöitä ryhmien välillä manuaalisesti joko
    1. lisäämällä osallistujan nimen tai
    2. klikkaamalla osallistujan nimeä. Pidä hiiren painiketta pohjassa ja sitten vedä ja pudota nimi toiseen pienryhmään.
  7. Voit sekoittaa ryhmät uudelleen satunnaiseen järjestykseen klikkaamalla Sekoita .
  8. Klikkaa oikeasta alakulmasta Luo

Vinkki: Voit luoda pienryhmähuoneet alusta ja siirtää kaikki osallistujat päähuoneeseen klikkaamalla Tyhjennä .

Pienryhmähuoneiden muokkaaminen, niihin liittyminen ja niistä poistuminen

Pienryhmähuoneiden luomisen jälkeen voit tehdä niihin muutoksia tai valvoa keskusteluja ja osallistua niihin liittymällä pienryhmähuoneisiin itse.

Vinkki: Valvojat eivät näe chat-viestejä, joita osallistujat lähettivät toisillaan ennen kuin he liittyvät pienryhmähuoneeseen tai sen jälkeen, kun osallistujat poistuvat pienryhmähuoneesta.

• Voit tehdä muutoksia osallistujaryhmiin tai pienryhmähuoneiden määrään klikkaamalla Muokkaa pienryhmähuoneita . Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, klikkaa Tallenna
  • Voit liittyä yksittäiseen pienryhmähuoneeseen klikkaamalla pienryhmähuoneen numeron kohdalta Liity.
  • Voit poistua kaikista pienryhmähuoneista ja palata päähuoneeseen klikkaamalla nykyisen pienryhmähuoneen kohdalta Poistu.

Pienryhmähuoneiden sulkeminen

1. Klikkaa Pienryhmähuoneet-paneelista oikeasta yläkulmasta Sulje pienryhmähuoneet .
  2. Klikkaa Sulje pienryhmähuoneet.

Videopuheluiden osallistujat

Pienryhmähuoneeseen liittyminen

Valvoja luo pienryhmähuoneet ja kutsuu sinut liittymään yhteen niistä. Valvoja voi liittyä mihin tahansa pienryhmähuoneeseen milloin tahansa videopuhelun aikana.

1. Kirjaudu Google-tilillesi tietokoneella tai mobiililaitteella.
  2. Liity videopuheluun tietokoneella tai Meet-mobiilisovelluksella. Vinkki: Jos olet oppilas, lue lisää tavoista liittyä videopuheluun.
    • Tärkeää: Jos osallistut videopuheluun soittamalla puhelimellasi, et voi liittyä pienryhmähuoneeseen.
  3. Kun valvoja kutsuu sinut pienryhmähuoneeseen, näet näytöllä kehotteen. Klikkaa Liity
    • Vinkki: Jos klikkaat Peruuta, pysyt päähuoneessa. Klikkaa Liity Kutsuttu pienryhmään # ‑kohdasta.
  4. Pienryhmähuoneessa voit puhua tai lähettää chat-viestejä muille osallistujille.

Vinkki: Jos valvoja siirtää sinut uuteen pienryhmähuoneeseen, näet näytöllä uuden kehotteen. Voit vaihtaa huonetta klikkaamalla Liity

Päähuoneeseen palaaminen

Videopuhelun aikana voit poistua pienryhmähuoneesta ja palata videopuhelun päähuoneeseen.

• Tietokoneella: Klikkaa yläreunasta Palaa päähuoneeseen
  • Mobiililaitteella: Klikkaa yläreunasta Palaa päähuoneeseen napauttamalla.

Kun valvoja sulkee kaikki pienryhmähuoneet, näet kehotteen päähuoneeseen palaamisesta. Klikkaa Palaa.