Google Meetin pienryhmähuoneet

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Kokouksen järjestäjä voi jakaa kokouksen osallistujat pienempiin ryhmiin pienryhmähuoneiden avulla. Kokouksen järjestäjän on käynnistettävä pienryhmähuoneet tietokoneella kokouksen aikana. Pienryhmähuoneita ei tällä hetkellä voi livestriimata tai tallentaa.

Kokouksen ajoittajasta tai aloittajasta tulee kokouksen järjestäjä. Jos kokous siirretään toisen henkilön kalenteriin tai ajoitetaan sen kautta, kyseisestä henkilöstä saattaa tulla järjestäjä. Oletuksena kokouksessa on vain yksi järjestäjä, mutta voit lisätä enintään 25 apujärjestäjää kokouksen aikana.

Edellytykset

Pienryhmähuoneiden käytön vaatimukset
Pienryhmähuoneet ovat saatavilla seuraavissa Google Workspacen versioissa:
  • Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Järjestöversio
  • Workspace Individual ‑tilaus

Voit osallistua pienryhmähuoneisiin seuraavissa tilanteissa:

• Käytät tietokonetta tai päivitettyä Meetin mobiiliversiota tai Gmail-sovellusta .
  • Soitat kokoukseen puhelimella.
  • Sinut kutsutaan puhelinsoitolla.
  • Olet kirjautunut Google-tilille.
  • Olet anonyymi käyttäjä (et ole kirjautunut Google-tilille).
  • Käytät Meet-laitteistoa.
    • Meet-laitteistoa ei voi lisätä pienryhmähuoneeseen ennen kokousta. Sinun on muodostettava yhteys Google Meet ‐kokoushuoneesta, jotta sinut voidaan lisätä pienryhmähuoneeseen.

Et voi osallistua pienryhmähuoneisiin seuraavissa tilanteissa:

• Et käytä päivitettyä Meetin mobiiliversiota tai Gmail-sovellusta .
  • Käytät kolmannen osapuolen videokonferenssilaitetta.

Voit luoda kokouksiin pienryhmähuoneita Google Kalenterissa tapahtuman luomisen ja muokkaamisen yhteydessä tai kokouksen aikana. Apujärjestäjiä voi lisätä vain varsinaisesta kokouksesta.

Vinkki: Jos kutsut Google-ryhmän kokoukseen, kyseisen ryhmän osallistujia ei voi jakaa automaattisesti pienryhmähuoneisiin. Osallistujat kannattaa kutsua ryhmästä yksitellen kokoukseen, jotta heidät voi myöhemmin jakaa helposti pienryhmähuoneisiin.

Pienryhmähuoneiden luominen etukäteen Google Kalenterissa

Valitse osoitteessa calendar.google.com vaihtoehdoista:

Uusi kokous

1. Luo uusi Google Kalenterin tapahtuma.
  2. Valitse Lisää Google Meet ‑videokokous.
  3. Lisää osallistujat.
  4. Klikkaa Muuta neuvottelun asetuksia .
  5. Klikkaa vasemmalta Pienryhmähuoneet .
  6. Valitse pienryhmähuoneiden määrä ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto:
    • Vedä osallistujat eri huoneisiin.
    • Lisää nimet suoraan huoneeseen.
    • Sekoita ryhmät valitsemalla Sekoita .
  7. Klikkaa Tallenna.

Aiemmin luotu kokous

1. Avaa Google Kalenterin tapahtuma.
  2. Valitse Muokkaa tapahtumaa .
  3. Valitse Tapahtuman tiedot ‐kohdasta Muuta neuvottelun asetuksia .
  4. Klikkaa vasemmalta Pienryhmähuoneet .
  5. Valitse pienryhmähuoneiden määrä ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto:
    • Vedä osallistujat eri huoneisiin.
    • Lisää heidän nimensä suoraan huoneeseen.
    • Sekoita ryhmät valitsemalla Sekoita .
  6. Klikkaa Tallenna.

Pienryhmähuoneiden luominen kokouksen aikana

1. Aloita kokous tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Toiminnot ja sitten Pienryhmähuoneet.
  3. Valitse pienryhmähuoneiden lukumäärä pienryhmähuoneiden luontipaneelista. Yhdessä puhelussa voi olla enintään sata pienryhmähuonetta.
  4. Puhelun osallistujat jaetaan huoneisiin. Voit siirtää osallistujia huoneesta toiseen näin:
    • Lisää osallistujan nimi suoraan pienryhmähuoneeseen.
    • Vedä ja pudota osallistujan nimi toiseen pienryhmähuoneeseen.
    • Sekoita ryhmät sattumanvaraisesti valitsemalla Sekoita .
  5. Valitse oikeasta alakulmasta Avaa huoneet.

Vinkki: Näytön alareunassa näkyy ilmoitus, kun osallistuja pyytää apua kokouksen järjestäjältä. Voit liittyä kyseisen osallistujan pienryhmähuoneeseen klikkaamalla Liity. Jos haluat palata asiaan myöhemmin, valitse Myöhemmin. "Pyysi apua" ‑banneri näkyy pienryhmähuoneiden paneelissa sellaisten huoneiden yläpuolella, joissa tarvitaan apua.

Pienryhmähuoneiden valinnaiset ominaisuudet
  1. Valinnainen: Jos haluat poistaa osallistujat, jotka eivät kyseisellä hetkellä ole kokouksessa, tai määrittää pienryhmähuoneet uudelleen, tee näin:
    • Klikkaa pienryhmähuoneiden paneelin yläreunasta Poista . Valitse alareunasta Poista käyttäjät ‐ilmoituksesta Tyhjennä.
    • Vinkki: Jos käytät uudelleen sellaisen kokouksen linkkiä, johon pienryhmähuoneet on aiemmin määritetty, ja poistat käyttäjät, joiden yhteys on katkennut, kaikki osallistujat siirretään päähuoneeseen ja kaikki aiemmat pienryhmähuoneet kumotaan.
  2. Valinnainen: Voit asettaa pienryhmähuoneisiin ajastimen. Jokaisessa huoneessa näkyy 30 sekunnin laskuri ennen ajan loppumista.
    • Klikkaa pienryhmähuoneiden paneelin yläreunasta Ajastin Tyhjä tiimalasi.
    • Aseta ajastimeen haluamasi aika ja klikkaa OK.
    • Vinkki: Voit muokata ajastinta tai poistaa sen milloin tahansa. Pääset muokkaustilaan klikkaamalla pienryhmähuoneiden paneelista Ajastin Tyhjä tiimalasi.
Näin turvaominaisuudet toimivat pienryhmähuoneissa
Google Meetin käyttäjät voivat parantaa kokousten turvallisuutta seuraavien ominaisuuksien avulla:

Lukot: Jos järjestäjän tehtävät ovat päällä ennen pienryhmähuoneiden luomista, mihin tahansa lukitukseen tehdyt muutokset koskevat kaikkia huoneita. Jos jotakin lukitusta muutetaan pienryhmähuoneiden luomisen jälkeen, muutokset koskevat vain huonetta, jossa ne on tehty.

Jos pienryhmähuoneet luodaan, kun järjestäjän tehtävät ovat pois päältä, järjestäjän tehtäviä ei voi laittaa päälle. Myöskään kokouksen turvaominaisuuksia ei voi käyttää päähuoneessa tai pienryhmähuoneissa.

Tällaisessa tilanteessa järjestäjän on

1. suljettava pienryhmähuoneet
  2. laitettava järjestäjän tehtävät päälle
  3. avattava pienryhmähuoneet uudelleen.

Pienryhmähuoneiden muokkaaminen, niihin liittyminen ja niistä poistuminen

Pienryhmähuoneiden luomisen jälkeen voit tehdä niihin muutoksia tai liittyä niihin, jolloin voit valvoa keskusteluja ja osallistua niihin itse.

Vinkki: Kokouksen järjestäjät eivät näe chat-viestejä, jotka osallistujat lähettävät toisilleen ennen pienryhmähuoneeseen liittymistä tai pienryhmähuoneesta poistumisen jälkeen.

• Voit tehdä muutoksia osallistujaryhmiin tai pienryhmähuoneiden määrään, kun klikkaat Muokkaa huoneita . Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, klikkaa Tallenna.
    • Vinkki: Osallistujien on klikattava Liity ennen siirtymistä toiseen huoneeseen.
  • Voit liittyä yksittäiseen pienryhmähuoneeseen klikkaamalla pienryhmähuoneen numeron kohdalta Liity.
  • Voit poistua kaikista pienryhmähuoneista ja palata päähuoneeseen klikkaamalla nykyisen pienryhmähuoneen kohdalta Poistu.

Pienryhmähuoneiden sulkeminen

1. Klikkaa pienryhmähuoneiden paneelin oikeasta yläkulmasta Sulje huoneet .
  2. Valitse avautuvasta ilmoitusikkunasta Sulje kaikki huoneet.

Tärkeää: Pienryhmähuoneen osallistujilla on 30 sekuntia aikaa päättää keskustelu, ennen kuin heidät siirretään automaattisesti takaisin päähuoneeseen.

Voit sulkea kaikki huoneet ennen 30 sekunnin ajastimen loppumista siirtymällä pienryhmähuoneiden paneeliin ja klikkaamalla Sulje huoneet .