Läsa en plagiatrapport för en uppgift

Den här artikeln riktar sig till elever.

Om instruktören har aktiverat plagiatrapporter för en hemuppgift kan du köra upp till fem rapporter så att du upptäcker om det finns omarkerade citat eller oavsiktliga plagiat. I rapporterna jämförs Google Dokument- eller Presentationer-filen med webbsidor och böcker på internet.

Plagiatrapporter är endast tillgängliga för G Suite for Education-konton som är inställda på engelska, franska, indonesiska, italienska, norska, portugisiska, spanska och svenska.

Läs rapporten

Visa antal flaggade stycken

I de flaggade styckena markeras text som kommer från internet som du inte har citerat. Granska de flaggade styckena och lägg till citeringar för källorna.

Du kan visa eller dölja citat i plagiatrapporten. Ställ reglaget i läget genom att klicka bredvid # citerade stycken

Byt mellan antalet flaggade stycken och procentandel flaggat innehåll

Du kan byta mellan flaggade stycken och procentandel flaggat innehåll genom att klicka på Antal eller %.
Procentandelen flaggat innehåll visar hur mycket källmaterial som du har använt. Om rapporten till exempel visar att 5 % av ditt innehåll har flaggats innebär det att 5 % av innehållet överensstämmer med källmaterial som inte har citerats.

Granska enskilda stycken

Granska flaggade stycken

Granska flaggade stycken genom att välja ett alternativ:

• Klicka på Nästa  eller Tillbaka under Webbmatchningar.
  • Klicka på ett markerat stycke i texten.

Markera citat

Du kan markera material som innehåller citerade stycken. Ställ reglaget i läget position genom att klicka bredvid # citerade stycken.

Redigera uppgiften

När du har kört plagiatrapporten kan du redigera dokumentet.
  • Klicka på Redigera om du vill göra detta.
  • Om du vill återgå till plagiatrapporten klickar du på Visa rapport.
Obs! Du måste köra en ny plagiatrapport för att se dina ändringar.

Relaterade ämnen