Les plagiatrapporter for arbeidet ditt

Denne artikkelen er for elever.

Hvis læreren har slått på plagiatrapporter for en oppgave, kan du kjøre opptil fem rapporter for å se etter innhold med mangelfulle kildehenvisninger og utilsiktet plagiering. Rapportene sammenligner Google Dokumenter- eller Presentasjoner-filen din med nettsider og bøker på internett.

Plagiatrapporter er bare tilgjengelige for G Suite for utdanning-kontoer der språket er satt til engelsk, fransk, indonesisk, italiensk, norsk, portugisisk, spansk eller svensk.

Les rapporten

Se antallet merkede tekststykker

I merkede tekststykker fremheves tekst fra internett som du har brukt uten å oppgi kilder. Gjennomgå de merkede tekststykkene og legg til kildehenvisninger.

I plagiatrapporten kan du vise eller skjule sitert tekst eller tekst med kildehenvisning i resultatene. Ved siden av <antall> sitater klikker du på bryteren for å slå den

Bytt fra antallet merkede tekststykker til prosentandelen merket innhold

Hvis du vil veksle mellom å se antallet merkede tekststykker og prosentandelen merket innhold, klikker du på Antall eller %.
Prosentandelen merket innhold viser hvor mye kildemateriale du har brukt. Hvis for eksempel rapporten viser 5 % merket innhold, betyr det at 5 % av dokumentet ditt samsvarer med kildemateriale som er brukt uten kildehenvisning.

Gjennomgå tekststykker enkeltvis

Gjennomgå merkede tekststykker

Hvis du vil gjennomgå merkede tekststykker, velger du et alternativ:

• Under Nettreff klikker du på Neste  eller Tilbake .
  • Klikk på et fremhevet tekststykke i oppgaven.

Fremhev tekststykker med kildehenvisning

For å fremheve materiale som inneholder tekststykker der det er oppgitt kilder, går du til antall sitater og klikker på bryteren for å slå den På

Rediger arbeidet ditt

Du kan redigere dokumentet ditt etter at du har kjørt plagiatrapporten.
  • For å redigere arbeidet, klikk på Rediger
  • For å gå tilbake til plagiatrapporten, klikk på Se rapporten.
Merk: Endringer i arbeidet ditt vises ikke i rapporten før du har kjørt en ny.

Beslektede emner