Een originaliteitsrapport bekijken voor je werk

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen.

Als je docent originaliteitsrapporten inschakelt voor een opdracht, kun je per opdracht maximaal 5 rapporten laten maken om je werk te controleren op niet-geciteerde content en onbedoeld plagiaat. In de rapporten wordt je Google Documenten- of Presentaties-bestand vergeleken met webpagina's en boeken op internet.

Originaliteitsrapporten zijn alleen beschikbaar voor G Suite for Education-accounts die zijn ingesteld op Engels, Frans, Indonesisch, Italiaans, Noors, Portugees, Spaans en Zweeds.

Het rapport bekijken

Het aantal gemarkeerde passages bekijken

Gemarkeerde passages markeren tekst van internet die je niet hebt geciteerd of aangehaald. Bekijk elke gemarkeerde passage en voeg een bronvermelding toe.

In het originaliteitsrapport kun je geciteerde tekst weergeven of verbergen. Zet de schakelaar naast # geciteerde of aangehaalde passages op Ingeschakeld

Schakelen van het aantal gemarkeerde passages naar het percentage gemarkeerde content

Als je wilt schakelen tussen het aantal gemarkeerde passages en het percentage gemarkeerde content, klik je op Aantal of %.
Met het percentage gemarkeerde content kun je zien hoeveel bronmateriaal je hebt gebruikt. Als in het rapport bijvoorbeeld staat dat er 5% gemarkeerde content is, betekent dit dat 5% van het document bronmateriaal bevat dat je niet hebt geciteerd of aangehaald.

Individuele passages bekijken

Gemarkeerde passages bekijken

Kies een optie om gemarkeerde passages te bekijken:

• Klik onder Overeenkomsten op internet op Volgende of Vorige .
  • Klik in het document op een gemarkeerde passage.

Geciteerde of aangehaalde passages markeren

Als je materiaal wilt markeren dat geciteerde of aangehaalde passages bevat, zet je de schakelaar naast # geciteerde of aangehaalde passages op Ingeschakeld

Je werk bewerken

Je kunt het document bewerken nadat je het originaliteitsrapport hebt laten maken.
  • Klik op Bewerken om je werk te bewerken.
  • Klik op Rapport bekijken om terug te gaan naar het originaliteitsrapport.
Opmerking: Bewerkingen die je aanbrengt in je werk worden pas in het rapport weergegeven als je een nieuw rapport laat maken.