Se på plagiatrapporter

Hvis du har slått på plagiatrapporter for en oppgave, kjøres en rapport når en elev leverer inn arbeid. Rapporten fremhever tekst fra internett som eleven har brukt uten å oppgi kilder. Hvis administratoren din har slått på samsvar fra skolen, blir arbeidet også sammenlignet med tidligere elevinnleveringer fra skolen eller skoleregionen.

Tilgjengelige språk

Plagiatrapporter er bare tilgjengelige for Google Workspace for Education-kontoer der et av disse språkene er valgt:
  • arabisk
  • kinesisk (forenklet)
  • kinesisk (tradisjonell)
  • dansk
  • nederlandsk
  • engelsk
  • filippinsk
  • finsk
  • fransk
  • tysk
  • hebraisk
  • hindi
  • indonesisk
  • Italiensk
  • japansk
  • koreansk
  • malay
  • norsk
  • polsk
  • portugisisk
  • rumensk
  • spansk
  • svensk
  • thai
  • ukrainsk

Åpne en rapport i innleveringslisten for oppgaven

Gjør følgende i læringsplattformen din:

1. Åpne oppgaven.
  2. Klikk på [antall] merkede tekststykker ved siden av en innlevering i listen over innleveringer.
  3. Klikk på Lukk for å gå tilbake til karakterverktøyet.

Åpne en rapport i karakterverktøyet

Gjør følgende i læringsplattformen din:

1. Åpne oppgavenog deretterklikk på en elevinnlevering.
  2. Klikk på [antall] merkede tekststykker under Filer i karakterverktøyet.

Hvis ingen kilder er funnet, ser du Ingen merkede tekststykker under filen.

3. Klikk på Lukk for å gå tilbake til karakterverktøyet.

Se antallet eller prosentandelen merket innhold

Når du er i plagiatrapporten, kan du bytte visning mellom antallet merkede tekststykker og prosentandelen merket innhold ved å klikke på Antall eller %.

Du kan bruke prosentandelen med merket innhold for å se hvor mye kildemateriale en elev har brukt. Hvis for eksempel rapporten til en elev viser 5 % merket innhold, betyr det at 5 % av innholdet samsvarer med kildemateriale som ikke er sitert eller henvist til.

Fremhev tekststykker med kildehenvisning

For å fremheve tekst eleven eller kilden har sitert eller oppgitt kildehenvisninger til, gå til <antall> sitater og klikk på bryteren for å slå den på .

Gjennomgå tekststykker enkeltvis

Slik gjennomgår du merkede tekststykker i plagiatrapporten:

1. Klikk på Nettreff.
  2. Nederst klikker du på Neste  eller Tilbake  for å rulle gjennom tekststykkene.
  3. (Valgfritt) For å se samsvar for et bestemt tekststykke, klikk på et fremhevet tekststykke i dokumentet.
  4. Klikk på Tilbake  for å gå tilbake til sammendraget.

5. Klikk på Lukk for å gå tilbake til karakterverktøyet.

Lagre eller skriv ut plagiatrapporter

1. Åpne plagiatrapporten.
  2. Klikk på Skriv ut øverst, og velg et alternativ:
    • Lagre som PDF
    • Lagre i Google Disk-området ditt
    • Skriv ut rapporten

Beslektede emner