Een originaliteitsrapport bekijken

Als je originaliteitsrapporten voor een opdracht hebt ingeschakeld, wordt er een rapport gemaakt wanneer een leerling het werk inlevert. In het rapport wordt tekst van internet gemarkeerd die de leerling niet heeft geciteerd of aangehaald.Als de beheerder schoolovereenkomsten heeft aangezet, wordt in het rapport ook gekeken naar eerder ingeleverde opdrachten van leerlingen van je school.

Beschikbare talen

Originaliteitsrapporten zijn alleen beschikbaar voor Google Workspace for Education-accounts die op deze talen zijn ingesteld:
  • Arabisch
  • Vereenvoudigd Chinees
  • Traditioneel Chinees
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Filipijns
  • Fins
  • Frans
  • Duits
  • Hebreeuws
  • Hindi
  • Indonesisch
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Maleis
  • Noors
  • Pools
  • Portugees
  • Roemeens
  • Spaans
  • Zweeds
  • Thai
  • Oekraïens

Een rapport openen vanuit de lijst met ingeleverde opdrachten

Doe het volgende in je leerbeheersysteem (LBS):

1. Open de opdracht.
  2. Klik in de lijst met ingeleverd werk, naast een opdracht, op # gemarkeerde passages.
  3. Klik op Sluiten  om terug te gaan naar de nakijktool.

Een rapport openen vanuit de nakijktool

Doe het volgende in je LBS:

1. Open de opdrachtand thenklik op de ingeleverde opdracht van een leerling.
  2. Klik in de nakijktool, onder Bestanden, op # gemarkeerde passages.

Als er geen overeenkomende bronnen zijn, staat er Geen gemarkeerde passages onder het bestand.

3. Klik op Sluiten  om terug te gaan naar de nakijktool.

Het aantal gemarkeerde passages of het percentage gemarkeerde content bekijken

Klik in het originaliteitsrapport op Aantal of % om te schakelen tussen het aantal gemarkeerde passages en het percentage gemarkeerde content.

Met het percentage gemarkeerde content kun je zien hoeveel bronmateriaal een leerling heeft gebruikt. Als in het rapport van een leerling bijvoorbeeld staat dat er 5% gemarkeerde content is, betekent dit dat 5% van het document bronmateriaal bevat dat niet is geciteerd of aangehaald.

Geciteerde of aangehaalde passages markeren

Als je passages wilt markeren die zijn geciteerd of aangehaald door de leerling of bron, klik je naast # geciteerde of aangehaalde passages op de schakelaar om deze op Ingeschakeld  te zetten.

Individuele passages bekijken

Ga als volgt te werk om gemarkeerde passages te bekijken in het originaliteitsrapport:

1. Klik op Webovereenkomsten.
  2. Klik onderaan op Volgende  of Terug  om door de passages te scrollen.
  3. (Optioneel) Klik op een specifieke gemarkeerde passage om de overeenkomst ervan te bekijken.
  4. Klik op Terug  om terug te gaan naar het overzicht.

5. Klik op Sluiten  om terug te gaan naar de nakijktool.

Een originaliteitsrapport opslaan of afdrukken

1. Open het originaliteitsrapport.
  2. Klik bovenaan op Afdrukken  en kies een optie:
    • Opslaan als pdf
    • Opslaan in je Google Drive
    • Het rapport afdrukken