Använda Uppgifter med Canvas

Google Uppgifter och Canvas har utökat Google Dokumentredigerare och Google Drive så att de är kompatibla med Canvas vid filinlämning. Med Uppgifter kan du dela ut och betygsätta elevers arbete, kontrollera om inlämningar innehåller plagiat och använda Google Dokument och Drive med Canvas.

Tips! Om skolan använder verktyget Canvas Google Apps LTI (kallas även Google Cloud Assignment) rekommenderar vi att du installerar Google Uppgifter. Båda verktygen ska användas samtidigt.

Uppgifter – funktioner och fördelar

När administratörer aktiverar Google Uppgifter i Canvas-inställningarna kan du använda dess funktioner och fördelar.

• Instruktörer kan välja Google Uppgifter som ett externt verktyg när de skapar en ny hemuppgift. På så sätt kan de
    • betygsätta i Googles gränssnitt för betygsättning eller i SpeedGrader™
    • bifoga filer i en hemuppgift, så att varje elev får en egen kopia att redigera och lämna in
    • kontrollera om källangivelser saknas och upptäcka möjliga plagiat med hjälp av funktionen Plagiatrapporter
  • betygsätta Drive-filer som elever skickat till Canvas-uppgifter i SpeedGrader™
  • bädda in Drive-filer med rich text-redigeraren i Canvas
  • lägga till Drive-filer i Canvas Modules.

Uppgifter innebär även förbättringar jämfört med Google Apps LTI eftersom det

• stöds officiellt av Google och omfattas av användarvillkoren för Google Workspace for Education
  • ger administratörer ett alternativ för att kräva att eleverna ska använda sina Google-konton från skolan
  • använder Learning Tools Interoperability (LTI) 1.3 för bättre säkerhet.
Använda Uppgifter som ett externt verktyg för hemuppgifter
  1. Skapa en ny Canvas-uppgift.
  2. Välj External Tool bredvid Submission Type.
  3. Klicka på Find och välj Google Assignments
Låta eleverna skicka Drive-filer som filuppladdningar

Elever kan skicka Drive-filer som du kan betygsätta med SpeedGrader™.

För lärare

Tillåta att elever skickar in Drive-filer med Canvas-uppgifter

1. När du har skapat en ny Canvas-uppgift väljer du Online bredvid Submission Type.
  2. Välj File Uploads under Online Entry Options.

Obs! Du måste välja File Uploads, annars går det inte att genomföra inlämningen.

För elever

Lämna in hemuppgifter

1. Kontrollera att du är inloggad på skolkontot.
  2. Klicka på Google Drive bredvid File Upload.
  3. Klicka på Select file för att öppna ett Google Drive-fönster.
  4. Välj en Drive-fil.
  5. Klicka på Add följt av Attach följt av Submit assignment.
Bädda in Drive-filer med rich text-redigeraren
Med Canvas rich text-redigerare kan du bädda in en Google Drive-fil i meddelanden, uppgifter och inlägg. Du kan dela Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, PDF-filer, videor, bilder eller andra filer som du har på Drive.

Alla filbehörigheter hanteras automatiskt av Uppgifter. Alla i klassen och elevernas vårdnadshavare kan komma åt det inbäddade kursmaterialet utan att logga in på ett Google-konto. Du hittar stegvisa anvisningar i hjälpcentret för Canvas.
Tips! Ett känt problem påverkar inbäddning av filer på delade enheter eller teamenheter. Läs mer om kända problem.
Lägga till Drive-filer i Modules
Du kan använda Google Drive som en extern verktygskälla för modulinnehåll. Elever kan öppna filerna och arbeta i sina egna kopior.

Lägga till en Drive-fil i en modul
  1. Logga in på Canvas.
  2. Öppna kursen.
  3. Klicka på Modules följt av Add Item "".
    Click Add Item
  4. Välj External Tool bredvid Add.
    Select External Tool
  5. Välj Google Drive under External Tool.
    Select Google Drive
  6. Logga in på Google-kontot.
  7. Klicka på Allow.
  8. Välj Google Drive-filen.
  9. Klicka på Submit.

Vanliga frågor

Öppna alla  |  Stäng alla

Ska vi använda Uppgifter om organisationen redan använder Google Apps LTI?

Ja. Du bör ha både Uppgifter och Google Apps LTI-verktyget installerade samtidigt. På så sätt hittar instruktörer och elever båda verktygen när de är tillgängliga i en kurs.

Exempel på fördelar med Uppgifter:

• Uppgifter kan användas som ett externt verktyg för inlämningar så att instruktörer får funktioner som filkopior för varje elev, plagiatkontroller och Googles gränssnitt för betygsättning samt SpeedGrader™.
  • Med Google Drive i rich text-redigeraren kan instruktörer bädda in Drive-filer. Eleverna och deras vårdnadshavare behöver inte logga in på sina Google-konton för att hitta filerna i Canvas.
  • Uppgifter stöds officiellt av Google och omfattas av Googles produktsupport.

Exempel på fördelar med Canvas Google Apps LTI:

• Det kan integreras med Canvas Collaborations.

Så här döljer du Google Apps LTI-verktyget:

1. Logga in på Canvas.
  2. Klicka på Administratör följt av Inställningar följt av App följt av Visa appkonfigurationer.
  3. Klicka på Google Apps LTI 1.1 följt av Inställningar följt av Placeringar.
  4. Avmarkera alla ingångspunkter förutom Samarbeten.
Måste min organisation ha Google Workspace for Education för att kunna använda Uppgifter?
Ja. Om du vill använda Uppgifter måste organisationen ha Google Workspace for Education, som innehåller en utgåva för utbildningsinstitutioner utan kostnad.Läs mer om hur du registrerar dig för Google Workspace for Education.
Kan jag bädda in formulär eller quiz från Google Formulär?

Nej. För närvarande kan du inte bädda in formulär eller välja ett som filtyp för quiz. Om du vill använda Google Formulär för quiz skapar du ett formulär och delar länken med eleverna. Läs mer om hur du skapar ett Google-formulär.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.