Konfigurer deling av Disk-filer for Oppgaver

Denne artikkelen er for Google Workspace-administratorer.

Hvis du tillater at brukere fra eksterne domener blir med på kursene dine, må du tillate fildeling utenfor organisasjonen din. Fildeling er nødvendig for at eksterne brukere skal kunne levere og returnere oppgaver. Google Workspace-administratorer for begge domenene må gjøre endringer i Google Administrasjonskonsoll.

Hvis du slår på fildeling for eksterne domener, kan brukerne dine også dele filer med brukere utenfor domenet sitt. Du kan tillate fildeling med alle eksterne brukere eller bare med domener på en godkjenningsliste. Du kan opprette de samme delingsreglene for alle brukerne dine. Alternativt kan du tillate kun enkelte grupper eller avdelinger.

Alternativ 1: Tillat fildeling med alle eksterne brukere

Slik tillater du at filer som eies av brukere på domenet ditt, deles med hvem som helst utenfor domenet ditt:

1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. Fra startsiden i administrasjonskonsollen går du til Apperog deretterGoogle Workspaceog deretterDisk og Dokumenter.
  3. Klikk på Delingsinnstillingerog deretterAlternativer for deling.
  4. For å implementere denne innstillingen for alle må du se til at den øverste organisasjonsenheten er avmerket. Ellers kan du velge en underordnet organisasjonsenhet eller en konfigurasjonsgruppe.
  5. Under Deling utenfor domenet ditt velger du
  6. Merk av for Tillat at brukere i <organisasjonen din> publiserer filer på nettet eller gjør dem synlige for verden som offentlige eller ikke oppførte filer.
  7. Klikk på Lagre. Hvis du har konfigurert en organisasjonsenhet eller gurppe, kan det hende du kan arve eller overstyre en overordnet organisasjonsenhet eller oppheve en gruppe.

Alternativ 2: Tillat fildeling kun med domener på godkjenningslisten din

Når du bruker innstillingene på et domene som står på godkjenningslisten, gjelder innstillingene for hele organisasjonen. Det finnes ingen separate godkjenningslister for hver organisasjonsenhet. Finn ut mer ved å gå til Bruk en godkjenningsliste for domener du stoler på.

Gjør dette hvis du vil tillate fildeling kun med domener på godkjenningslisten din:

1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. Fra startsiden i administrasjonskonsollen går du til Apperog deretterGoogle Workspaceog deretterDisk og Dokumenter.
  3. Klikk på Delingsinnstillingerog deretterAlternativer for deling.
  4. For å implementere denne innstillingen for alle må du se til at den øverste organisasjonsenheten er avmerket. Ellers kan du velge en underordnet organisasjonsenhet eller en konfigurasjonsgruppe.
  5. Under Deling utenfor organisasjonen velger du Domener på godkjenningslisten.
  6. (Valgfritt) For å gi brukerne en påminnelse når de deler elementer utenfor domenet, merk av for For filer som eies av brukere i organisasjonen: Varsle ved deling med brukere på godkjente domener..
  7. (Valgfritt) For å tillate at brukerne mottar filer fra brukere på domener som ikke står på godkjenningslisten, merk av for Tillat at brukere i organisasjonen mottar filer fra brukere utenfor godkjente domener.
  8. Klikk på Lagre. Hvis du har konfigurert en organisasjonsenhet eller gurppe, kan det hende du kan arve eller overstyre en overordnet organisasjonsenhet eller oppheve en gruppe.