Driven tiedostonjaon määrittäminen Kotitehtäviin

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace ‑järjestelmänvalvojille.

Jos sallit ulkoisten verkkotunnusten käyttäjien liittymisen verkkotunnuksesi kursseille, sinun on sallittava organisaation ulkopuolinen tiedostonjako. Tiedostonjako on välttämätöntä, jotta ulkoiset käyttäjät voivat palauttaa tehtäviä opettajalle ja päinvastoin. Molempien verkkotunnusten Google Workspace ‑järjestelmänvalvojien on tehtävä muutoksia Google-hallintakonsoliin.

Kun tiedostonjako ulkoisten verkkotunnusten kanssa on käytössä, verkkotunnuksesi käyttäjät voivat jakaa tiedostoja verkkotunnuksen ulkopuolisille käyttäjille. Voit sallia tiedostonjaon kaikille ulkoisille käyttäjille tai vain sallituille verkkotunnuksille. Voit asettaa kaikille omille käyttäjillesi samat jakamissäännöt. Voit myös sallia vain tietyt ryhmät tai osastot.

Vaihtoehto 1: Tiedostonjaon salliminen kaikille ulkoisille käyttäjille

Näin voit sallia verkkotunnuksesi käyttäjien omistamien tiedostojen jakamisen kenelle tahansa oman verkkotunnuksen ulkopuolelle:

1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. Valitse hallintakonsolin etusivulta Sovelluksetja sittenGoogle Workspaceja sittenDrive ja Docs.
  3. Valitse Jakamisasetuksetja sittenJakamisasetukset.
  4. Jos haluat ottaa asetuksen käyttöön kaikille, jätä ylin organisaatioyksikkö valituksi. Valitse muussa tapauksessa alatason organisaatioyksikkö tai määritysryhmä.
  5. Valitse Jakaminen verkkotunnuksen oma verkkotunnuksesi ulkopuolelle ‑kohdasta Käytössä
  6. Valitse Salli organisaatioon [verkkotunnuksesi] kuuluvien käyttäjien julkaista tiedostoja verkossa tai tehdä niistä näkyviä julkisina tai yksityisinä tiedostoina ‑valintaruutu.
  7. Klikkaa Tallenna. Jos olet määrittänyt organisaatioyksikön tai ryhmän, saatat pystyä määrittämään organisaatioyksikön perimään tai ohittamaan ylätason organisaatioyksikön tai saatat voida purkaa ryhmän määrityksen.

Vaihtoehto 2: Tiedostonjaon salliminen vain sallittujen luettelossa oleville verkkotunnuksille

Kun määrität asetuksia sallitulle verkkotunnukselle, niitä sovelletaan koko organisaatioon. Eri organisaatioyksiköille ei ole erillisiä sallittujen luetteloita. Katso tarkemmat tiedot kohdasta Luotettujen verkkotunnusten sallittujen luettelon käyttäminen.

Tiedostonjaon salliminen vain sallituille verkkotunnuksille:

1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. Valitse hallintakonsolin etusivulta Sovelluksetja sittenGoogle Workspaceja sittenDrive ja Docs.
  3. Valitse Jakamisasetuksetja sittenJakamisasetukset.
  4. Jos haluat ottaa asetuksen käyttöön kaikille, jätä ylin organisaatioyksikkö valituksi. Valitse muussa tapauksessa alatason organisaatioyksikkö tai määritysryhmä.
  5. Valitse Jakaminen verkkotunnuksen organisaation nimi ulkopuolelle ‑kohdasta Sallittuihin lisätyt verkkotunnukset.
  6. (Valinnainen) Jos haluat muistuttaa käyttäjiä siitä, että he ovat jakamassa sisältöä verkkotunnuksen ulkopuolelle, valitse Näytä varoitus, kun organisaation käyttäjien omistamia tiedostoja jaetaan sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten käyttäjien kanssa ‑ruutu.
  7. (Valinnainen) Jos haluat, että käyttäjät voivat vastaanottaa tiedostoja muiden kuin sallittujen verkkotunnusten käyttäjiltä, valitse Salli organisaation käyttäjien vastaanottaa tiedostoja sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten ulkopuolella olevilta käyttäjiltä ‑ruutu.
  8. Klikkaa Tallenna. Jos olet määrittänyt organisaatioyksikön tai ryhmän, saatat pystyä määrittämään organisaatioyksikön perimään tai ohittamaan ylätason organisaatioyksikön tai saatat voida purkaa ryhmän määrityksen.