Een opdracht nakijken en terugsturen

Belangrijk:  Dit geldt alleen voor opdrachten die zijn beoordeeld met Google Opdrachten.

Jij en je onderwijsassistenten kunnen cijfers invoeren in de nakijktool van Opdrachten. Je moet een Google Workspace for Education-account hebben voordat je opdrachten kunt nakijken.

Als je een opdracht teruggeeft, wordt het eigendom van het opdrachtbestand teruggezet naar de leerling. Leerlingen kunnen dan hun feedback en cijfer bekijken.

Een opdracht nakijken

De puntwaarde wijzigen

De standaard puntwaarde voor cijfers is 100 punten. De puntwaarde kan worden gewijzigd in elk geheel getal groter dan 0. Je kunt de puntwaarde altijd wijzigen, maar de wijziging geldt alleen voor opdrachten die nog niet zijn teruggegeven. De oorspronkelijke puntwaarde blijft gelden voor opdrachten die al zijn teruggegeven.

Je kunt een opdracht teruggeven zonder cijfer. Het LBS kan echter geen onderscheid maken tussen opdrachten zonder cijfer en opdrachten die niet zijn ingeleverd.

Een cijfer toevoegen

1. Ga naar je LBS.
  2. Klik op de opdrachtand thenOpenen in Opdrachten.
  3. Klik op de ingeleverde opdracht van de leerlingand thenBeoordeling .
  4. Voer onder Cijfer het cijfer in. Het cijfer wordt opgeslagen als concept.
  5. Als je nog een opdracht wilt nakijken, klik je naast de naam van de leerling op de pijl-omlaag en selecteer je een andere leerling.

Een cijfer synchroniseren met het LBS

Als je een opdracht teruggeeft aan leerlingen, worden feedback en cijfers automatisch gesynchroniseerd met het LBS en worden de cijfers weergegeven in de cijferlijst in het LBS.

Een opdracht teruggeven

Wanneer je een opdracht teruggeeft, wordt het eigendom van het opdrachtbestand teruggezet naar de leerling. Leerlingen kunnen je opmerkingen en suggesties bekijken.

Een kopie van de teruggegeven opdracht wordt opgeslagen in je Google Drive. Je hebt een nagekeken exemplaar voor het geval een leerling het niet eens is met het gegeven cijfer, voor accreditatiedoeleinden of als bewijs van plagiaat. Zelfs als de leerling het oorspronkelijke opdrachtbestand wijzigt of verwijdert, blijft jouw kopie veilig.

De leerling ontvangt een e-mail waarin staat dat de opdracht is nagekeken. De e-mail bevat een link naar de nagekeken opdracht in Opdrachten. De leerling kan het cijfer, reacties in de kantlijn en algemene feedback zien.

Nadat de leerling de nagekeken opdracht heeft teruggekregen, kan deze reageren op individuele reacties in de kantlijn of het bestand herzien en opnieuw inleveren. De leerling kan een gesprek starten of de reacties sluiten. De oorspronkelijk reacties van de docent staan in het exemplaar van de teruggegeven opdracht van de docent.

Werk teruggeven via de nakijktool

Via de nakijktool kun je opdrachten teruggeven aan één leerling of aan meerdere leerlingen tegelijk.

Een opdracht teruggeven aan één leerling

Kies een optie:

• Klik rechtsboven op Teruggevenand thenTeruggeven om te bevestigen.
  • Klik naast Teruggeven op de pijl omlaag and thenDit ingeleverde werk teruggevenand thenTeruggevenom te bevestigen.

Een opdracht teruggeven aan meerdere leerlingen

1. Klik naast Teruggeven op de pijl-omlaag .
  2. Vink in het menu dat nu wordt geopend het vakje aan voor Meerdere ingeleverde opdrachten teruggeven.
  3. Bekijk de selecties in het venster Meerdere ingeleverde opdrachten teruggeven.
  4. (Optioneel) Als je de selectie van bepaalde leerlingen ongedaan wilt maken, haal je het vinkje weg naast hun naam.
  5. (Optioneel) Ga als volgt te werk om ingeleverd werk terug te geven aan meerdere leerlingen tegelijk:
    1. Klik naast het eerste selectievakje op de pijl-omlaag om de opties uit te vouwen.
    2. Kies Alles selecteren, Selectie opheffen of Alleen voorlopige cijfers selecteren.
  6. Klik op Teruggeven om de opdracht terug te geven.

Werk teruggeven via Opdrachten

Je kunt een opdracht teruggeven aan individuele leerlingen, meerdere leerlingen of alle leerlingen in een lesgroep.
  1. Ga naar je LBS.
  2. Open de opdracht die je wilt teruggevenand thenklik op Openen in Opdrachten.
  3. Selecteer een van de volgende opties:
    1. Werk teruggeven aan één leerling: vink het vakje aan naast de naam van de leerling.
    2. Werk teruggeven aan meerdere leerlingen: vink het vakje aan naast de naam van elke leerling.
    3. Werk teruggeven aan alle leerlingen: vink boven de namen van de leerlingen het vakje aan voor Ingeleverd.
  4. Klik op Teruggeven.

Leerlingen laten weten dat ze schoolwerk hebben teruggekregen

Als je opdrachtbestanden teruggeeft aan leerlingen, stuurt Opdrachten de leerlingen automatisch een e-mail. De e-mail bevat een link naar de opdrachtenpagina, waar leerlingen ingeleverde bestanden, de algemene feedback voor de opdracht en het cijfer kunnen bekijken.