Gi tilbakemelding på oppgaver

Viktig: Dette gjelder bare for oppgaver som vurderes via Google Oppgaver.

Mens du retter oppgaver, kan du gi tilbakemeldinger ved å sette inn forslag i teksten og kommentarer i margen.

Hvis du skriver inn den samme kommentaren til flere elever, kan du spare tid ved å legge den til i kommentarbanken for senere bruk. Du kan også lage en liste over kommentarer og lime den inn i banken til senere bruk. Kommentarbanken er knyttet til Google-kontoen din, så du kan bruke de lagrede kommentarene fra alle enheter.

Legg til, lagre eller finn kommentarer

Legg til kommentarer i oppgaver
  1. Gå til læringsplattformen din.
  2. Klikk på oppgavenog deretterelevens dokument.
    Filen åpnes i retteverktøyet.
  3. Marker tekststykket du vil kommentereog deretterklikk på Legg til en kommentar .
  4. Skriv inn en kommentarog deretterklikk på Kommenter.
Legg til og lagre kommentarer til senere bruk

Du kan legge til kommentarer i kommentarbanken på to måter.

Legg til eksisterende kommentarer i kommentarbanken

1. Gå til læringsplattformen din.
  2. Klikk på oppgavenog deretterelevens dokument.
    Filen åpnes i retteverktøyet.
  3. Klikk på Kommentarbank  øverst til høyre.
  4. Klikk på Mer øverst til høyre i kommentarfeltet, og velg Legg til i kommentarbanken.
  5. (Valgfritt) Rediger kommentaren.
  6. Klikk på Legg til.

Skriv inn kommentarer direkte i kommentarbanken

1. Gå til læringsplattformen din.

2. Klikk på oppgavenog deretterelevens dokument.
    Filen åpnes i retteverktøyet.
  3. Klikk på Kommentarbank  øverst til høyre.
  4. Klikk på Legg til i bankenog deretterskriv inn en kommentarog deretterklikk på Legg til.

Merk: Du må åpne en oppgave for å se eller oppdatere kommentarbanken din.

Gå til kommentarene du har lagret i kommentarbanken

1. Gå til læringsplattformen din.
  2. Klikk på oppgavenog deretterelevens dokument.
    Filen åpnes i retteverktøyet.
  3. Klikk på Kommentarbank  øverst til høyre.
  4. Rull opp eller ned i listen over lagrede kommentarer.
  5. (Valgfritt) Hvis du vil se flere alternativer, holder du markøren ved siden av en kommentar og klikker på Mer .
Finn og bruk kommentarer i kommentarbanken

Du kan søke etter og bruke kommentarer i kommentarbanken på tre ulike måter.

Bruk firkanttegnet og autofullføring

For å gjøre det enkelt å finne kommentarer fullfører Oppgaver automatisk innhold du skriver inn etter et firkanttegn (#). En liste med kommentarer som passer til det du har skrevet, vises mens du skriver inn innholdet. Denne listen blir kortere etter hvert som du skriver inn flere tegn.

1. Gå til læringsplattformen din.
  2. Klikk på oppgavenog deretterelevens dokument.
    Filen åpnes i retteverktøyet.
  3. Marker teksten, og klikk på Legg til en kommentar .
  4. Gå til kommentarfeltet, skriv # og deretterskriv et søkeord eller en setning.
    Oppgaver gir deg forslag til autofullføring mens du skriver.
  5. Legg inn kommentaren ved å klikke på den og deretterKommenter.

Bruk bare firkanttegnet

1. Åpne en elevoppgave i retteverktøyet.
  2. Marker teksten, og klikk på Legg til en kommentar .
  3. Skriv inn et firkanttegn (#) i kommentarfeltet. De fem sist brukte kommentarene åpnes.

Søk

1. I retteverktøyet klikker du på Kommentarbank og deretterSøk .
  2. Pek på kommentaren du vil bruke, og klikk på Mer og deretterKopiér til utklippstavlen.
  3. Lim kommentaren inn i kommentarfeltet.
  4. (Valgfritt) Tilpass kommentaren.
  5. Klikk på Kommenter.
Gi en generell tilbakemelding
Du kan gi generelle tilbakemeldinger til en elev.
  1. Gå til læringsplattformen din.
  2. Klikk på oppgavenog deretterelevens dokument.
    Filen åpnes i retteverktøyet.
  3. Klikk på Karaktersetting .
  4. Under Generell tilbakemelding skriver du inn tilbakemeldingen.
    Merk: Du må kanskje rulle nedover for å se dette alternativet.

Kommentaren lagres automatisk.

Endre, kopiér eller slett kommentarer

Rediger kommentarer i kommentarbanken
  1. Gå til læringsplattformen din.
  2. Klikk på oppgavenog deretterelevens dokument.
    Filen åpnes i retteverktøyet.
  3. Klikk på Kommentarbank  øverst til høyre.
  4. Pek på kommentaren du vil endreog deretterklikk på Kommentaralternativer og deretterEndre.
  5. Gjør endringene og klikk på Lagre.
Kopier kommentarer fra kommentarbanken
  1. Gå til læringsplattformen din.
  2. Klikk på oppgavenog deretterelevens dokument.
    Filen åpnes i retteverktøyet.
  3. Klikk på Kommentarbank  øverst til høyre.
  4. Pek på kommentaren du vil kopiereog deretterklikk på Kommentaralternativer og deretterKopiér til utklippstavlen.
    Kommentaren kopieres til utklippstavlen.
Slett kommentarer fra kommentarbanken
  1. Gå til læringsplattformen din.
  2. Klikk på oppgavenog deretterelevens dokument.
    Filen åpnes i retteverktøyet.
  3. Klikk på Kommentarbank  øverst til høyre.
  4. Pek på kommentaren du vil fjerneog deretterklikk på Kommentaralternativer og deretterSlett.
  5. Klikk på Slett på nytt.

Bytt elev eller vis menyene

Bytt til oppgaven til en annen elev

Du kan gå til oppgaven til en annen elev mens du retter, på en av følgende måter:

• Klikk på nedoverpilen og velg elevens navn.

• Klikk på Tilbake  eller Neste .

Åpne de skjulte verktøylinjemenyene

For å se Fil, Endre og andre menyer, velg et alternativ:
  • Til høyre for verktøylinjen klikker du på nedoverpilen  for Vis menyene.
  • Bruk hurtigtastene Ctrl + Shift + F