Feedback geven op opdrachten

Belangrijk:  Dit geldt alleen voor opdrachten die zijn beoordeeld met Google Opdrachten.

Als je opdrachten nakijkt, kun je feedback geven met suggesties en reacties in de kantlijn.

Als je voor veel leerlingen dezelfde reactie moet invullen, kun je tijd besparen door deze toe te voegen aan het reactieoverzicht voor later gebruik. Je kunt ook een lijst met reacties die je eerder hebt gemaakt in het overzicht plakken. Het reactieoverzicht is gekoppeld aan je Google-account, zodat je opgeslagen reacties vanaf elk apparaat kunt gebruiken.

Reacties toevoegen, opslaan of zoeken

Reacties toevoegen aan een opdracht
  1. Ga naar je LBS.
  2. Klik op de opdrachtand thenhet document van de leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool.
  3. Markeer de tekst waarbij je een reactie wilt plaatsenand thenklik op Een reactie toevoegen .
  4. Vul je reactie inand thenklik op Reactie.
Reacties toevoegen en opslaan om later opnieuw te gebruiken

Je kunt op twee manieren reacties toevoegen aan het reactieoverzicht.

Een bestaande reactie toevoegen aan het reactieoverzicht

1. Ga naar je LBS.
  2. Klik op de opdrachtand thenhet document van de leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool.
  3. Klik rechtsboven op Reactieoverzicht .
  4. Als je een reactie wilt toevoegen aan het reactieoverzicht, klik je rechtsboven in het reactievak op Meer  en selecteer je Toevoegen aan reactieoverzicht.
  5. (Optioneel) Bewerk de reactie.
  6. Klik op Toevoegen.

Een reactie rechtstreeks invoeren in het reactieoverzicht

1. Ga naar je LBS.

2. Klik op de opdrachtand thenhet document van de leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool.
  3. Klik rechtsboven op Reactieoverzicht  .
  4. Klik op Toevoegen aan reactieoverzichtand thenvoer je reactie inand thenklik op Toevoegen.

Opmerking: Je moet een opdracht openen om het reactieoverzicht te kunnen bekijken of updaten.

Je opgeslagen reacties in het reactieoverzicht openen

1. Ga naar je LBS.
  2. Klik op de opdrachtand thenhet document van de leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool.
  3. Klik rechtsboven op Reactieoverzicht .
  4. Scroll omhoog of omlaag in de lijst met opgeslagen reacties.
  5. (Optioneel) Als je meer opties wilt bekijken, plaats je de muisaanwijzer naast een reactie en klik je op Meer .
Een reactie in het reactieoverzicht gebruiken

Je kunt op drie manieren reacties zoeken en daarna gebruiken in het reactieoverzicht.

Met een hekje en automatisch aanvullen

Opdrachten vult automatisch content aan die je invoert na een hekje, zodat je reacties makkelijk kunt terugvinden. Terwijl je typt invoert, verschijnt er een lijst met overeenkomende reacties. Deze lijst wordt kleiner naarmate je meer tekens invoert.

1. Ga naar je LBS.
  2. Klik op de opdrachtand thenhet document van de leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool.
  3. Markeer de tekst en klik op Een reactie toevoegen .
  4. Vul in het reactieveld # inand thentyp een zoekwoord of -zin.
    Opdrachten vult suggesties automatisch aan terwijl je typt.
  5. Als je een reactie wilt invoegen, klik je op de reactieand thenReactie.

Met alleen een hekje

1. Open de opdracht van een leerling in de nakijktool.
  2. Markeer de tekst en klik op Een reactie toevoegen .
  3. Voer in het reactieveld alleen een hekje in (#). De vijf meest gebruikte reacties worden weergegeven.

Zoeken

1. Klik in de nakijktool op Reactieoverzicht and thenZoeken .
  2. Plaats de muisaanwijzer op de reactie die je wilt gebruiken en klik op Meer and thenKopiëren naar klembord.
  3. Plak de reactie in het reactieveld.
  4. (Optioneel) Personaliseer de reactie.
  5. Klik op Invoegen.
Algemene feedback geven
Je kunt een leerlingalgemene feedback geven.
  1. Ga naar je LBS.
  2. Klik op de opdrachtand thenhet document van de leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool.
  3. Klik op Beoordelen .
  4. Voer onder Algemene feedback je feedback in.
    Opmerking: Je moet wellicht naar beneden scrollen om deze optie te zien.

De reactie wordt automatisch opgeslagen.

Een reactie bewerken, kopiëren of verwijderen

Een reactie in het reactieoverzicht bewerken
  1. Ga naar je LBS.
  2. Klik op de opdrachtand thenhet document van de leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool.
  3. Klik rechtsboven op Reactieoverzicht  .
  4. Plaats de muisaanwijzer op de reactie die je wilt bewerkenand thenklik op Reactieopties and thenBewerken.
  5. Breng wijzigingen aan en klik op Opslaan.
Een reactie uit het reactieoverzicht kopiëren
  1. Ga naar je LBS.
  2. Klik op de opdrachtand thenhet document van de leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool.
  3. Klik rechtsboven op Reactieoverzicht  .
  4. Plaats de muisaanwijzer op de reactie die je wilt kopiërenand thenklik op Reactieopties and thenKopiëren naar klembord.
    De reactie wordt gekopieerd naar het klembord.
Een reactie uit het reactieoverzicht verwijderen
  1. Ga naar je LBS.
  2. Klik op de opdrachtand thenhet document van de leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool.
  3. Klik rechtsboven op Reactieoverzicht  .
  4. Plaats de muisaanwijzer op de reactie die je wilt verwijderenand thenklik op Reactieopties and thenVerwijderen.
  5. Klik nogmaals op Verwijderen.

Schakelen tussen leerlingen of weergavemenu's

Overschakelen naar de opdracht van een andere leerling

Als je tijdens het nakijken naar de opdracht van een andere leerling wilt gaan, kies je een optie:

• Klik op de pijl-omlaag  en kies de naam van een leerling.

• Klik op Vorige  of Volgende .

De verborgen werkbalkmenu's openen

Kies een optie om Bestand, Bewerken en andere menu's weer te geven:
  • Klik rechts van de werkbalk op de pijl-omlaag  voor De menu's weergeven.
  • Gebruik de sneltoets Ctrl + Shift + F