Tehtävää koskevan palautteen antaminen

Tärkeää: Tämä koskee vain Google Kotitehtävissä arvosteltuja kotitehtäviä.

Voit antaa tehtäviä koskevaa palautetta suoraan tekstiin tai marginaaleihin lisättävillä kommenteilla.

Jos kirjoitat saman kommentin useille oppilaille, voit säästää aikaa lisäämällä kommentin kommenttipankkiin myöhempää käyttöä varten. Voit liittää kommenttipankkiin myös valmistelemasi kommenttiluettelon. Kommenttipankki on yhdistetty Google-tiliisi, joten voit käyttää tallennettuja kommentteja kaikilla laitteilla.

Kommenttien lisääminen, tallentaminen ja etsiminen

Kommenttien lisääminen kotitehtävään
  1. Avaa opetusalusta.
  2. Klikkaa tehtävääja sittenvalitse oppilaan dokumentti.
    Tiedosto avautuu arviointityökalussa.
  3. Korosta kommentoitava teksti ja sitten klikkaa Lisää kommentti .
  4. Lisää kommenttisi ja sitten klikkaa Kommentoi.
Kommenttien lisääminen ja tallentaminen myöhempää käyttöä varten

Voit lisätä kommentteja kommenttipankkiin kahdella eri tavalla.

Nykyisen kommentin lisääminen kommenttipankkiin

1. Avaa opetusalusta.
  2. Klikkaa tehtävääja sittenvalitse oppilaan dokumentti.
    Tiedosto avautuu arviointityökalussa.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Kommenttipankki .
  4. Voit lisätä kirjoittamasi kommentin kommenttipankkiin klikkaamalla kommenttikentän oikeasta yläkulmasta Lisää ja valitsemalla Lisää kommenttipankkiin.
  5. (Valinnainen) Muokkaa kommenttia.
  6. Valitse Lisää.

Kommentin lisääminen suoraan kommenttipankkiin

1. Avaa opetusalusta.

2. Klikkaa tehtävääja sittenvalitse oppilaan dokumentti.
    Tiedosto avautuu arviointityökalussa.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Kommenttipankki .
  4. Klikkaa Lisää pankkiin ja sitten lisää kommentti ja sitten klikkaa Lisää.

Huom. Kotitehtävä on avattava, jotta voit käyttää ja muokata kommenttipankin sisältöä.

Kommenttipankkiin tallennettujen kommenttien katsominen

1. Avaa opetusalusta.
  2. Klikkaa tehtävääja sittenvalitse oppilaan dokumentti.
    Tiedosto avautuu arviointityökalussa.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Kommenttipankki .
  4. Vieritä tallennettujen kommenttien luetteloa ylös tai alas.
  5. (Valinnainen) Saat toimintovaihtoehdot näkyviin siirtämällä kohdistimen kommentin viereen ja klikkaamalla Lisää .
Kommentin hakeminen ja käyttäminen kommenttipankista

Voit hakea ja käyttää kommentteja kommenttipankista kolmella eri tavalla.

Ristikkomerkki ja ennakoiva tekstinsyöttö

Kotitehtävät helpottaa kommenttien hakemista täydentämällä automaattisesti sisältöä, jonka lisäät ristikkomerkin # jälkeen. Kun kirjoitat tekstiä, näet hakua vastaavien kommenttien luettelon. Luettelo tarkentuu kirjoittaessasi.

1. Avaa opetusalusta.
  2. Klikkaa tehtävääja sittenvalitse oppilaan dokumentti.
    Tiedosto avautuu arviointityökalussa.
  3. Korosta teksti ja valitse Lisää kommentti .
  4. Lisää kommenttikenttään # ja sitten kirjoita avainsana tai ‑lause.
    Kotitehtävät täydentää ehdotuksia automaattisesti kirjoittaessasi.
  5. Lisää kommentti klikkaamalla kommenttiaja sittenKommentoi.

Pelkän ristikkomerkin käyttäminen

1. Avaa oppilaan tehtävä arviointityökalussa.
  2. Korosta teksti ja valitse Lisää kommentti .
  3. Lisää kommenttikenttään pelkkä ristikkomerkki (#). Viisi viimeksi käyttämääsi kommenttia näkyvät näytöllä.

Haku

1. Klikkaa arviointityökalusta Kommenttipankki ja sitten Haku .
  2. Osoita käytettävää kommenttia ja klikkaa Lisää ja sitten Kopioi leikepöydälle.
  3. Liitä kommentti kommenttikenttään.
  4. (Valinnainen) Muokkaa kommenttia haluamallasi tavalla.
  5. Valitse Kommentoi.
Yleisen palautteen antaminen
Voit antaa oppilaalle yleistä palautetta.
  1. Avaa opetusalusta.
  2. Klikkaa tehtävääja sittenvalitse oppilaan dokumentti.
    Tiedosto avautuu arviointityökalussa.
  3. Klikkaa Arvostelu .
  4. Lisää palaute Yleinen palaute ‑kohtaan.
    Huom. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, vieritä näyttöä alaspäin.

Kommentti tallennetaan automaattisesti.

Kommentin muokkaaminen, kopioiminen tai poistaminen

Kommenttipankissa olevan kommentin muokkaaminen
  1. Avaa opetusalusta.
  2. Klikkaa tehtävääja sittenvalitse oppilaan dokumentti.
    Tiedosto avautuu arviointityökalussa.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Kommenttipankki .
  4. Osoita muokattavaa kommenttia ja sitten klikkaa Kommenttiasetukset ja sitten Muokkaa.
  5. Tee muutokset ja valitse Tallenna.
Kommentin kopioiminen kommenttipankista
  1. Avaa opetusalusta.
  2. Klikkaa tehtävääja sittenvalitse oppilaan dokumentti.
    Tiedosto avautuu arviointityökalussa.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Kommenttipankki .
  4. Osoita kopioitavaa kommenttia ja sitten klikkaa Kommenttiasetukset ja sitten Kopioi leikepöydälle.
    Kommentti kopioidaan leikepöydälle.
Kommentin poistaminen kommenttipankista
  1. Avaa opetusalusta.
  2. Klikkaa tehtävääja sittenvalitse oppilaan dokumentti.
    Tiedosto avautuu arviointityökalussa.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Kommenttipankki .
  4. Osoita poistettavaa kommenttia ja sitten klikkaa Kommenttiasetukset ja sitten Poista.
  5. Klikkaa uudelleen Poista.

Siirtyminen oppilaasta toiseen tai valikoiden näyttäminen

Siirtyminen toisen oppilaan kotitehtävään

Voit siirtyä toisen oppilaan tehtävään arvioinnin aikana seuraavilla tavoilla:

• Klikkaa alanuolta ja valitse oppilaan nimi.

• Klikkaa Takaisin  tai Seuraava .

Työkalupalkin piilotettujen valikkojen avaaminen

Jos haluat nähdä esimerkiksi Tiedosto‑ tai Muokkaa-valikon, valitse vaihtoehto:
  • Klikkaa työkalupalkin oikealla puolella olevaa alanuolta ja valitse Näytä valikot.
  • Käytä pikanäppäintä Ctrl + Vaihto + F