Kända problem

Med kända problem avser vi att något inte fungerar som förväntat och att vi kan återskapa problemet på ett konsekvent sätt, att det händer globalt och att det leder till ett stort antal supportärenden. Vi arbetar aktivt för att lösa varje problem, men vi kan inte garantera någon tidsplan för lösningen.

Det går inte att redigera bilagor till hemuppgifter

Beskrivning När en hemuppgift har konfigurerats kan lärare inte lägga till eller ta bort Drive-bilagor.
Vem påverkas av detta? Canvas-lärare
Lösning Det är bara lärare som kan konfigurera en ny uppgift.

Klasslisteändringar som görs i LMS återspeglas inte direkt i Uppgifter

Beskrivning
Klasslistan i Uppgifter skiljer sig från klasslistan i LMS. När en hemuppgift har skapats för en kurs kan vem som helst som var elev när hemuppgiften lades upp länka sitt Google-konto till den.
När en uppgift har lagts upp:
  • Elevernas konton visas bara i klasslistan i Uppgifter när de har länkat sitt Google-konto till kursen.
  • Även efter att en elev har tagits bort från klasslistan i LMS kan han eller hon få åtkomst till hemuppgiften via Google Uppgifter, så länge inte instruktören tar bort eleven från sidan Hantera personer i Google Uppgifter.
  • Även om elever läggs till i LMS-klasslistan kan de inte komma åt hemuppgiften via Google Uppgifter om inte instruktören lägger till dem på sidan Hantera personer i Google Uppgifter.
Vem påverkas av detta? Canvas-lärare
Lösning När en hemuppgift har lagts upp via LMS kan instruktören göra ändringar i klasslistan via Google Uppgifter. Läs mer om hur du tar bort elever från klasslistan i Google Uppgifter.

Begränsningar för delade enheter

Beskrivning

Lärare kan välja att bädda in filer från en delad enhet. Det kan dock finnas delningsbegränsningar för den delade enheten som förhindrar att den visas i Canvas om du inte loggar in på Google.

Vem påverkas av detta?

Canvas-användare

Lösning

Inställningarna Delning utanför domänen och Delning med personer som inte är medlemmar ska vara för delade enheter.

Om klassen måste logga in för att visa en fil som du trodde att de skulle kunna se har dessa inställningar inte angetts för den delade enheten.

Beskrivning Lärare kan välja filer på en delad enhet och skicka dem till Canvas via LTI 1.3. Om behörigheten att visa, redigera eller kommentera filen begränsas på domännivå kanske det inte går att skicka den.
Vem påverkas av detta?

Lärare och elever som använder Canvas

Lösning

Ändra delningsbehörigheten för filen till Alla med länken innan du lägger till Drive-filen i hemuppgiften i Canvas. Läs om hur du ställer in delningsbehörigheter för Drive-filer.

Hemuppgifter som skickas in med flera bilagor visas som separata inlämningar i Canvas SpeedGrader™

Beskrivning

När en lärare skapar en hemuppgift som ska betygsättas med Canvas SpeedGrader™ och en elev skickar in flera bilagor visas varje bilaga i SpeedGrader™ som en separat inlämning.

Vem påverkas av detta?

Lärare och elever som använder Canvas

Lösning

Om du tilldelar flera filer kan du öppna Canvas-inställningarna för hemuppgifter och göra följande:

Klicka på nedåtpilen under Submission Attempts följt av och välj ett alternativ:

• Klicka på Unlimited.
  • Klicka på Limited följt av och ange gränsen för det minsta antal filer du vill att eleven ska skicka in.

Hemuppgifter med flera slutdatum importeras inte automatiskt till Google Uppgifter.

Beskrivning

När Canvas-uppgiften har flera slutdatum lämnas motsvarande slutdatum i Google Uppgifter tomt.

Vem påverkas av detta?

Lärare och elever som använder Canvas

Lösning

Lärare och elever som använder Canvas måste kontrollera hemuppgiftens slutdatum direkt.

Hemuppgifter som har totalpoäng med decimaler trunkeras när de importeras till Google Uppgifter

Beskrivning

När Canvas-uppgiften har totalpoäng med decimaler avrundas motsvarande totalpoäng nedåt i Google Uppgifter. Exempel: 123,45 blir 123.

Vem påverkas av detta?

Lärare och elever som använder Canvas

Lösning

Lärare och elever som använder Canvas måste kontrollera hemuppgiftens totalpoäng i Canvas.