Bekende problemen

Bekende problemen zijn onverwachte activiteiten die we consistent kunnen reproduceren, die wereldwijd optreden en die een groot aantal supportaanvragen genereren. Voor elk probleem werken we actief aan een oplossing, maar we kunnen geen tijdlijn voor een oplossing garanderen.

Je kunt bijlagen in Opdrachten niet bewerken

Beschrijving Nadat een opdracht is gemaakt, kunnen docenten geen Drive-bijlagen meer toevoegen of verwijderen.
Voor wie heeft dit gevolgen? Docenten die Canvas gebruiken
Oplossing Alleen docenten kunnen een nieuwe opdracht maken.

Wijzigingen aan de klassenlijst in het LBS worden niet doorgevoerd in Opdrachten

Beschrijving
De klassenlijst in Opdrachten staat los van de lijst in het LBS. Nadat een opdracht voor een lesgroep is gemaakt, kunnen alle gebruikers die leerling waren toen de opdracht werd gepost hun Google-account koppelen aan die opdracht.
Na het posten:
  • Leerlingaccounts worden pas weergegeven in de Opdrachten-klassenlijst nadat ze hun Google-account aan de lesgroep hebben gekoppeld.
  • Zelfs nadat een leerling is verwijderd uit de LBS-klassenlijst, heeft die toegang tot de opdracht via Google Opdrachten, tenzij de docent de leerling in Google Opdrachten heeft verwijderd van de pagina Personen beheren.
  • Als leerlingen worden toegevoegd aan de LBS-klassenlijst, hebben ze pas toegang tot de opdracht via Google Opdrachten nadat de docent hen in Google Opdrachten heeft toegevoegd op de pagina Personen beheren.
Voor wie heeft dit gevolgen? Docenten die Canvas gebruiken
Oplossing Nadat een opdracht is gepost via het LBS, kunnen docenten de klassenlijst updaten via Google Opdrachten. Bekijk meer informatie over hoe je leerlingen verwijdert uit de klassenlijst van Google Opdrachten.

Beperkingen voor gedeelde Drives

Beschrijving

Docenten kunnen bestanden in een gedeelde Drive selecteren om in te sluiten. Voor de gedeelde Drive kunnen echter beperkingen gelden waardoor deze alleen zichtbaar is in Canvas voor gebruikers die zijn ingelogd bij Google.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Canvas-gebruikers

Oplossing

In de instellingen voor de gedeelde Drive moeten Delen buiten je domein en Delen met niet-leden aanstaan.

Als je voor een bestand dat je verwacht te kunnen zien in een lesgroep moet inloggen, staan deze instellingen niet aan voor de gedeelde Drive.

Beschrijving Docenten kunnen bestanden in een gedeelde Drive selecteren om ze in te leveren bij Canvas via LTI 1.3. Als de lees-, schrijf- of reactierechten van een bestand zijn beperkt op domeinniveau, werkt het inleveren misschien niet.
Voor wie heeft dit gevolgen?

Docenten en leerlingen op Canvas

Oplossing

Voordat je het Drive-bestand toevoegt aan een opdracht in Canvas, wijzig je de deelrechten van het bestand in Iedereen met de link. Ontdek hoe je deelrechten instelt voor Drive-bestanden.

Opdrachten die met meerdere bijlagen worden ingeleverd, worden als aparte ingeleverde opdrachten getoond in Canvas SpeedGrader™

Beschrijving

Als een docent instelt dat een opdracht moet worden beoordeeld met Canvas SpeedGrader™ en een leerling meerdere bijlagen inlevert, wordt elke bijlage als afzonderlijke ingeleverde opdracht getoond in SpeedGrader™.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Docenten en leerlingen op Canvas

Oplossing

Als je meerdere bestanden opgeeft, kun je in de opdrachtinstellingen van Canvas het volgende doen:

Klik onder Submission Attempts (Inleverpogingen) op de pijl-omlaag en dan kies een optie:

• Klik op Unlimited (Onbeperkt).
  • Klik op Limited (Beperkt) en dan stel de limiet in op het minimumaantal bestanden dat leerlingen moeten inleveren.

Als opdrachten meerdere inleverdatums hebben, worden die niet automatisch geïmporteerd naar Google Opdrachten

Beschrijving

Als een Canvas-opdracht meerdere inleverdatums heeft, wordt er geen inleverdatum ingesteld in Google Opdrachten.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Docenten en leerlingen op Canvas

Oplossing

Docenten en leerlingen op Canvas moeten de inleverdatum van de opdracht checken in Canvas.

Als opdrachten een totaal aantal punten met decimalen hebben, worden die afgekapt bij de import naar Google Opdrachten

Beschrijving

Als een Canvas-opdracht een totaal aantal punten met decimalen heeft, worden die in Google Opdrachten naar beneden afgerond. 123,45 wordt bijvoorbeeld 123.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Docenten en leerlingen op Canvas

Oplossing

Docenten en leerlingen op Canvas moeten het totale aantal punten van de opdracht checken in Canvas.