Påbörja, omarbeta och skicka in hemuppgifter

Innan du kan påbörja hemuppgiften måste du länka ditt Google-konto till Uppgifter. Sedan kan du öppna hemuppgiften. När du är klar skickar du in den för betygsättning. Om du redigerar något före slutdatumet kan du skicka in hemuppgiften igen.

Du kan bifoga vilken filtyp som helst från Google Drive eller hårddisken i uppgiften, bl.a. följande:

• Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer
  • Microsoft®️ Word®️, Excel®️ eller PowerPoint®️
  • PDF
  • Bildfiler
  • Textfiler
  • Videofiler (WEBM, MPEG4, 3GPP, MOV, AVI, MPEG-PS, WMV, FLV, OGG)

Microsoft Office®️-filer konverteras automatiskt till Google-dokument och sparas i mappen Uppgifter på Google Drive.

Göra klart en hemuppgift

Länka ditt Google-konto till Uppgifter för kursen

Första gången du använder Google Uppgifter i en kurs länkar du det Google-konto du vill använda i kursen med ditt LMS-konto.

När du länkar ditt Google-konto till Uppgifter kan du göra följande med det:

• Bifoga filer i hemuppgifter från Google Drive.
  • Arkivera kopior av dina inlämningar.
  • Skapa en mapp för Uppgifter på Drive där filerna ordnas efter klass och hemuppgift.

Så här länkar du ditt konto:

1. Öppna lärplattformen.
  2. Öppna hemuppgiften.
  3. Logga in på Google-kontot.
  4. Om det är första gången du använder Uppgifter i kursen länkar du ditt Google-konto till kursen.

Bifoga filer i en hemuppgift

Obs! Om hemuppgiften har konfigurerats för betygsättning med betygsverktyget på lärplattformen finns det en gräns på 10 MB per fil.

Du kan bifoga upp till 20 filer i en uppgift.

1. Öppna lärplattformen.
  2. Öppna hemuppgiften.
  3. Så här bifogar du filer:
    • Om du vill bifoga filer från Google Drive klickar du på Lägg till filer följt av Min enhet. Markera filen och klicka på Lägg till.
      Add
    • Om du vill ladda upp en ny fil klickar du på Skapa och väljer en filtyp.

Lämna in en uppgift

Obs!

• Om läraren betygsätter ditt arbete med Google Uppgifter:
    • När du lämnar in en hemuppgift sparas en kopia på Google Drive i mappen Uppgifter.
    • Ägarskapet till den ursprungliga filen överförs till läraren när den betygsätts, och du kan inte redigera filen.
    • Du återfår äganderätten till filen när läraren har skickat tillbaka arbetet.
  • Om läraren betygsätter ditt arbete med Canvas SpeedGraderTM:
    • Du förlorar aldrig äganderätten till dina filer.
    • Du kan skicka in dem igen när som helst.
      • Arbeten som har skickats in till läraren ångras inte.
      • Läraren ser en tidsstämpel för den senaste inlämningen.
  1. Öppna lärplattformen.
  2. Öppna hemuppgiften.
  3. Klicka på Lämna inföljt avklicka på Lämna in igen för att bekräfta.
    Turn in

När läraren har betygsatt och skickat tillbaka uppgiften blir du filens ägare igen.

Obs! Om du skickar in filer på nytt ser läraren en tidsstämpel för den senaste inlämningen.

Ångra inlämning av en uppgift

Obs! Detta gäller endast hemuppgifter som betygsatts med Google Uppgifter.

Om hemuppgiften har ett slutdatum kan du ångra inlämningen före slutdatumet. Lämna in uppgiften igen före slutdatumet så den är inte markeras som sen. Efter slutdatumet kan du inte ångra inlämningen.

Om hemuppgiften inte har ett slutdatum kan du när som helst ångra inlämningen. Fråga instruktören om specifika krav.

1. Öppna lärplattformen.
  2. Öppna hemuppgiften.
  3. Klicka på Ånga inlämningföljt avoch bekräfta genom att klicka på Ångra inlämning igen.