Opprett, rediger og send inn oppgaver

For å starte en oppgave må du først knytte Google-kontoen din til Oppgaver. Deretter åpner du oppgaven, og når du er ferdig, sender du den inn for retting. Hvis du redigerer arbeidet før fristen, kan du sende inn oppgaven på nytt.

I oppgaver kan du legge ved alle typer filer fra Google Disk eller harddisken din, for eksempel

• Google-dokumenter, -regneark eller -presentasjoner
  • Microsoft®️ Word®️-, Excel®️- eller PowerPoint®️-filer
  • PDF-filer
  • bildefiler
  • tekstfiler
  • videofiler (WEBM, MPEG4, 3GPP, MOV, AVI, MPEG-PS, WMV, FLV, OGG)

Oppgaver konverterer automatisk Microsoft Office®️-filer til Google-dokumenter, og lagrer deretter filene i Oppgaver-mappen i Google Disk-området ditt.

Fullfør oppgaver

Knytt Google-kontoen din til Oppgaver for kurset

Første gang du bruker Google Oppgaver i et kurs, knytter du Google-kontoen du vil bruke med det kurset, til kontoen din i læringsplattformen skolen bruker.

Når du knytter Google-kontoen din til Oppgaver, kan tjenesten

• få tilgang til Google Disk-området ditt for å legge ved filer i oppgavene dine
  • arkivere kopier av innleveringene dine
  • opprette en Oppgaver-mappe i Disk-området ditt der filer ordnes etter kurs og oppgave

Slik tilknytter du kontoen din:

1. Gå til læringsplattformen.
  2. Åpne oppgaven.
  3. Logg på med Google-kontoen din.
  4. Hvis det er første gang du bruker Oppgaver for kurset, må du knytte Google-kontoen din til kurset.

Legg ved filer i oppgaver

Viktig: Hvis oppgaven din skal vurderes via vurderingsverktøyet på læringsplattformen, må du være obs på at størrelsesgrensen er 10 MB per fil.

Du kan legge ved opptil 20 filer i en oppgave.

1. Gå til læringsplattformen.
  2. Åpne oppgaven.
  3. Slik legger du ved filer:
    • For å legge ved filer fra Google Disk, klikk på Legg til filerog deretterMin disk. Velg filen og klikk på Legg til.
      Add
    • For å laste opp en ny fil klikker du på Opprett og velger en filtype.

Levér inn oppgaver

Viktig:

• Følgende gjelder hvis læreren vurderer arbeidet ditt via Google Oppgaver:
    • Når du leverer inn en oppgave, lagres en kopi i Oppgaver-mappen din i Google Disk.
    • Eierskapet til originalfilen overføres til læreren når oppgaven skal vurderes, og da kan du ikke lenger redigere filen.
    • Du får tilbake eierskapet når læreren returnerer arbeidet ditt.
  • Følgende gjelder hvis læreren vurderer arbeidet ditt via Canvas SpeedGraderTM:
    • Du mister aldri eierskapet til filene dine.
    • Du kan sende dem inn på nytt når som helst.
      • Arbeid som er levert til læreren, kan ikke trekkes tilbake.
      • Læreren ser et tidsstempel for den nyeste innleveringen.
  1. Gå til læringsplattformen.
  2. Åpne oppgaven.
  3. Klikk på Levérog deretterklikk på Levér på nytt for å bekrefte.
    Turn in

Når læreren har rettet og returnert arbeidet ditt, får du tilbake eierskapet til filen.

Merk: Hvis du sender inn filer på nytt, ser læreren et tidsstempel for den nyeste innleveringen.

Trekk tilbake oppgaver

Viktig: Dette gjelder bare for oppgaver som vurderes via Google Oppgaver.

Hvis oppgaven har en frist, kan du trekke tilbake arbeidet før fristen. Sørg for å levere inn arbeidet på nytt før fristen, slik at det ikke merkes som «Levert etter fristen». Etter fristen kan du ikke trekke tilbake arbeidet ditt.

Hvis oppgaven ikke har noen frist, kan du trekke tilbake arbeidet når som helst. Spør læreren din om det finnes spesifikke krav eller instrukser.

1. Gå til læringsplattformen.
  2. Åpne oppgaven din.
  3. Klikk på Trekk tilbakeog deretterklikk på Trekk tilbake på nytt for å bekrefte.