Opdrachten starten, herzien en indienen

Als je aan de slag wilt gaan met een opdracht, moet je eerst je Google-account koppelen aan Opdrachten. Je kunt de opdracht vervolgens openen en inleveren wanneer je klaar bent, zodat deze kan worden nagekeken. Als je je werk vóór de inleverdatum bewerkt, kun je de opdracht opnieuw inleveren.

Je kunt elk bestandstype uit Google Drive of van je harde schijf toevoegen aan de opdracht, zoals:

• Google-documenten, -spreadsheets of -presentaties
  • Microsoft®️ Word®️-, Excel®️- of PowerPoint®️-bestanden
  • Pdf's
  • Afbeeldingsbestanden
  • Tekstbestanden
  • Videobestanden (webm, mpeg4, 3gpp, mov, avi, mpeg-ps, wmv, flv, ogg)

Met Opdrachten worden Microsoft Office®️-bestanden automatisch omgezet naar Google-documenten. Deze worden vervolgens opgeslagen in de map Opdrachten in je Google Drive.

Een opdracht maken

Je Google-account koppelen aan Opdrachten voor de lesgroep

De eerste keer dat je Google Opdrachten gebruikt in een lesgroep, koppel je het Google-account dat je voor die lesgroep wilt gebruiken aan je LBS-account.

Als je je Google-account koppelt aan Opdrachten, geef je Opdrachten toestemming om het volgende te doen:

• Je Google Drive openen om bestanden bij te voegen aan je opdrachten.
  • Een archiefkopie maken van ingeleverde opdrachten.
  • Een map Opdrachten maken in je Drive waarin bestanden worden geordend op lesgroep en opdracht.

Ga als volgt te werk om je account te koppelen:

1. Ga naar je LBS.
  2. Open de opdracht.
  3. Log in met je Google-account.
  4. Als dit de eerste keer is dat je Opdrachten gebruikt voor de lesgroep, koppel je je Google-account aan de lesgroep.

Bestanden toevoegen aan een opdracht

Belangrijk: Als je de opdracht hebt ingesteld om na te kijken met de nakijktool van je LBS, geldt er een limiet van 10 MB per bestand.

Je kunt maximaal 20 bestanden toevoegen aan een opdracht.

1. Ga naar je LBS.
  2. Open de opdracht.
  3. Ga als volgt te werk om bestanden bij te voegen:
    • Als je bestanden wilt bijvoegen vanuit je Google Drive, klik je op Bestanden toevoegenand thenMijn Drive. Selecteer het bestand en klik op Toevoegen.
      Add
    • Als je een nieuw bestand wilt uploaden, klik je op Maken en selecteer je een bestandstype.

Een opdracht inleveren

Belangrijk:

• Als je docent je werk nakijkt met Google Opdrachten:
    • Als je een opdracht inlevert, wordt er een kopie van deze opdracht opgeslagen in de map Opdrachten in je Google Drive.
    • Het eigendom van het oorspronkelijke bestand wordt na beoordeling overgezet naar je docent. Je kunt het bestand niet meer bewerken.
    • Je krijgt het eigendom van het bestand weer terug als de docent je werk teruggeeft.
  • Als je docent je werk nakijkt met Canvas SpeedGraderTM:
    • Je raakt nooit het eigendom van je bestanden kwijt.
    • Je kunt deze altijd opnieuw indienen.
      • Werk dat is ingeleverd bij de docent, kan niet worden teruggehaald.
      • De docent ziet een tijdstempel van de meest recente inzending.
  1. Ga naar je LBS.
  2. Open de opdracht.
  3. Klik op Inleverenand thenklik nogmaals op Inleveren om te bevestigen.
    Turn in

Als je docent de opdracht heeft nagekeken en teruggegeven, word jij weer de eigenaar van het bestand.

Opmerking: Als je een opdracht opnieuw inlevert, ziet de docent een tijdstempel van de laatste ingeleverde opdracht.

Inleveren van een opdracht ongedaan maken

Belangrijk:  Dit geldt alleen voor opdrachten die zijn beoordeeld met Google Opdrachten.

Als de opdracht een inleverdatum heeft, kun je het inleveren van je werk vóór de inleverdatum ongedaan maken. Zorg dat je het werk vóór de inleverdatum opnieuw inlevert, zodat het niet wordt gemarkeerd als te laat. Na de inleverdatum kun je het inleveren niet meer ongedaan maken.

Als de opdracht geen inleverdatum heeft, kun je het inleveren van je werk altijd ongedaan maken. Vraag je docent of er specifieke regels gelden.

1. Ga naar je LBS.
  2. Open de opdracht.
  3. Klik op Inleveren ongedaan makenand thenklik nogmaals opInleveren ongedaan maken om te bevestigen.