Kotitehtävien aloittaminen, tarkistaminen ja lähettäminen

Ennen tehtävän aloittamista Google-tilisi on linkitettävä Kotitehtäviin. Tämän jälkeen voit avata kotitehtävän ja lähettää sen arvioitavaksi, kun olet valmis. Jos muokkaat kotitehtävää ennen palautuspäivää, voit lähettää sen uudelleen.

Voit liittää kotitehtävään Google Drivesta tai kiintolevyltä kaikentyyppisiä tiedostoja, esim.

• Google Docs-, Sheets- ja Slides-tiedostoja
  • Microsoft®️ Word®️‑, Excel®️‑ ja PowerPoint®️‑tiedostoja
  • PDF-tiedostoja
  • kuvatiedostoja
  • tekstitiedostoja
  • videotiedostoja (WEBM, MPEG4, 3GPP, MOV, AVI, MPEG-PS, WMV, FLV, OGG).

Kotitehtävät muuntaa Microsoft Office®️ ‑tiedostot automaattisesti Google Docs ‑muotoon ja tallentaa tiedostot Google Driven Kotitehtävät-kansioon.

Tehtävän tekeminen valmiiksi

Google-tilin linkittäminen ryhmän Kotitehtäviin

Kun käytät Google Kotitehtäviä ensimmäistä kertaa ryhmässä, linkität omaan tiliisi opetusalustalla sen Google-tilin, jota haluat käyttää ryhmässä.

Kun linkität Google-tilisi Kotitehtäviin, voit

• liittää Google Drivessa olevia tiedostoja tehtäviin
  • arkistoida kopioita palautetuista tehtävistä
  • luoda Driveen Kotitehtävät-kansion, johon tiedostot järjestetään kurssin ja kotitehtävän mukaan.

Tilin linkittäminen:

1. Avaa opetusalusta.
  2. Avaa tehtävä.
  3. Kirjaudu Google-tilillesi.
  4. Jos käytät Kotitehtäviä ryhmässä ensimmäistä kertaa, linkitä Google-tilisi ryhmään.

Tiedostojen liittäminen kotitehtävään

Tärkeää: Jos kotitehtäväsi on asetettu arvioitavaksi opetusalustan arviointityökalulla, yksittäisen tiedoston enimmäiskoko on 10 Mt.

Voit liittää kotitehtävään enintään 20 tiedostoa.

1. Avaa opetusalusta.
  2. Avaa tehtävä.
  3. Voit liittää tiedostoja seuraavasti:
    • Liitä tiedostoja Google Drivesta klikkaamalla Lisää tiedostoja ja sittenOma Drive. Valitse tiedosto ja klikkaa Lisää.
      Add
    • Lähetä uusi tiedosto klikkaamalla Luo ja valitsemalla tiedostotyyppi.

Tehtävän palauttaminen

Tärkeää:

• Jos opettaja arvioi tehtävän Google Kotitehtävillä:
    • Kun palautat kotitehtävän, sen kopio tallennetaan Google Driven Kotitehtävät-kansioon.
    • Alkuperäisen tiedoston omistajuus siirretään opettajalle arvioinnin ajaksi, etkä voi muokata tiedostoa.
    • Saat tiedoston omistajuuden takaisin, kun opettaja palauttaa työsi.
  • Jos opettaja arvioi tehtäväsi Canvas SpeedGraderilla™:
    • Tiedostojen omistajuus pysyy aina sinulla.
    • Voit lähettää ne uudelleen milloin tahansa.
      • Opettajalle palautettujen töiden lähetystä ei voi kumota.
      • Opettaja näkee viimeisimmän lähetyksen aikaleiman.
  1. Avaa opetusalusta.
  2. Avaa tehtävä.
  3. Klikkaa Palautaja sittenvahvista klikkaamalla uudelleen Palauta
    Turn in

Kun opettaja on arvioinut ja palauttanut tehtäväsi, tiedoston omistajuus palautuu takaisin sinulle.

Huom. Jos lähetät tiedostoja uudelleen, opettaja näkee uusimman lähetyksen aikaleiman.

Kotitehtävän lähetyksen kumoaminen

Tärkeää: Tämä koskee vain Google Kotitehtävissä arvosteltuja kotitehtäviä.

Jos kotitehtävällä on viimeinen palautuspäivä, voit kumota tehtävän palautuksen ennen sitä. Muista palauttaa tehtäväsi uudelleen ennen viimeistä palautuspäivää, ettei sitä merkitä myöhästyneeksi. Et voi perua palautusta viimeisen palautuspäivän jälkeen.

Jos tehtävällä ei ole viimeistä palautuspäivää, voit perua työn lähetyksen milloin tahansa. Kysy tarkemmat palautusohjeet opettajaltasi.

1. Avaa opetusalusta.
  2. Avaa tehtävä.
  3. Klikkaa Kumoa lähetysja sittenja vahvista klikkaamalla uudelleen Kumoa lähetys.