Opdrachten instellen in Canvas

Dit artikel is bedoeld voor beheerders.

Belangrijk: Als je Opdrachten instelt in Canvas, kunnen Workspace-gebruikers ervoor kiezen documenten en cijfers van leerlingen naar Canvas te sturen. Voor gegevens die zijn overgezet naar Canvas gelden de Voorwaarden en het Privacybeleid van Canvas.

Stel Opdrachten in Canvas zo in:

1. Schakel Google Opdrachten in als geautoriseerde externe tool.
  2. Voeg Google Opdrachten toe als app aan Canvas.

Voor deze stappen heb je wellicht hulp nodig van de beheerder van je leerbeheersysteem (LBS).

Stap 1: Google Opdrachten aanzetten als geautoriseerde externe tool

1. Log in bij Canvas als beheerder.
  2. Klik op Admin (Beheerder)and thenDeveloper Keys (Ontwikkelaarssleutels).

Opmerking: Als je de optie Developer Keys (Ontwikkelaarssleutels) niet ziet, heb je wellicht niet de juiste beheerdersrechten om de tool aan te zetten. Als je wilt proberen de installatie zelf af te ronden, ga je verder met stap 2 hieronder. Als stap 2 mislukt en er staat dat de sleutel uitstaat, moet je een beheerder van het Canvas-hoofdaccount vragen deze stappen uit te voeren.
  3. Klik in Developer Keys (Ontwikkelaarssleutels) op Inherited (Overgenomen).

4. Klik in Inherited (Overgenomen), naast Google Assignments (Google Opdrachten) op On (Aan).

Opmerking: Je moet wellicht naar beneden scrollen of klikken op Show All Keys (Alle sleutels weergeven) om Google Opdrachten in de lijst te zien.
  5. Kopieer 170000000000573 naar het klembord. Je hebt deze ID nodig in stap 2.
Stap 2: Google Opdrachten als app toevoegen aan Canvas
  1. Log in bij Canvas als beheerder.
  2. Klik op Admin (Beheerder)and thenSettings (Instellingen).
  3. Klik op Appsand thenView App Configurations (App-configuraties bekijken).
  4. Klik op +App om de Opdrachten-tool in te stellen.
  5. Wijzig onder Add App (App toevoegen) het configuratietype in By Client ID (Via client-ID).
    Klik op Submit (Verzenden)
  6. Voer 170000000000573 in als de client-ID (of plak de ID)and thenklik op Submit (Verzenden).
  7. Klik op Installeren.

Tip: Google Opdrachten-LTI 1.3 ondersteunt geen aangepaste instanties van Canvas.