Om Oppgaver

Oppgaver er et tilleggsprogram for læringsplattformer. Du kan bruke det til å dele ut, analysere og sette karakter på elevarbeid med Google Workspace for Education.

Med Oppgaver blir Google Dokumenter og Google Disk kompatible med læringsplattformen din når det gjelder innsending av filer. Du kan bruke Oppgaver til å spare tid på å dele ut og sette karakter på elevarbeid og analysere elevinnleveringer med plagiatrapporter for å sikre autentisitet.

Viktig
  • Du bruker Oppgaver som et LTI-verktøy (Learning Tools Interoperability) som er integrert med læringsplattformen din. Det fungerer med alle læringsplattformer som støtter LTI versjon 1.1 eller nyere, for eksempel Canvas, Schoology, Blackboard, Moodle og andre.
  • Det kan hende du trenger hjelp fra administratoren av læringsplattformen din for å legge til Oppgaver i læringsplattformen. Hvis du aldri har konfigurert et tilleggsprogram eller et eksternt verktøy for læringsplattformen, kan du snakke med IT-administratoren eller administratoren av læringsplattformen om å konfigurere Oppgaver i Canvas eller en annen læringsplattform, for eksempel Schoology.
  • For øyeblikket er brukerstøtte for Google Workspace-administratorer for hjelp med installering og feilsøking bare tilgjengelig for kunder som bruker Canvas. Hvis du bruker en annen læringsplattform, finner du hjelp i forumet for brukerfellesskapet.

Hvis du vil følge med på siste nytt om Oppgaver, kan du følge Google for Education på Twitter og abonnere på Google for Education-bloggen.

Oppgaver – funksjoner og fordeler

Del ut tilpassede Google Disk-maler og arbeidsark til elevene

• Del ut og samle inn så å si alle typer filer, inkludert Google Dokumenter-filer og Microsoft® Word-filer.
  • Del automatisk ut en personlig tilpasset kopi av oppgavefiler til hver elev.
  • Alle kopier som deles ut, merkes med elevenes navn og organiseres i en Disk-mappe.

Oppdag manglende kildehenvisninger og mulig plagiat med plagiatrapporter

• Se etter plagiat i elevenes arbeid uten å gå ut av karakterverktøyet.
  • Søker gjennom flere hundre milliarder nettsider og 40 millioner bøker.
  • Hjelp elevene med å lære å støtte ideene sine ved å la dem søke gjennom arbeidet sitt etter manglende kildehenvisninger opptil tre ganger før de leverer.
  • Når Google Workspace for Education Plus-kunder kjører plagiatrapporter, gjennomsøkes tidligere elevinnleveringer for å se etter samsvar mellom innleveringer innenfor skolens domene.

Bruk mindre tid på rettingen, samtidig som du gir grundige tilbakemeldinger

• Hindrer elevene i å redigere arbeidet sitt mens du setter karakter på det.
  • Bruk rubrikker når du setter karakter på oppgaver, slik at karaktersettingen blir konsekvent og gjennomsiktig.
  • Gi omfattende tilbakemeldinger og forslag til elevarbeid ved hjelp av Google Dokumenter, inkludert margkommentarer, overstreking og fremheving.
  • Gjenbruk margkommentarer du bruker ofte, med en personlig tilpasset kommentarbank.
  • Karakterene lagres i karakterboken i læringsplattformen.

Kom i gang med Oppgaver

For administratorer

For lærere

For å komme i gang med Oppgaver, gå til lærerveiledningen for konfigurering av Oppgaver.