Öppna och granska hemuppgifter

Den här artikeln riktar sig till lärare.

Obs! Detta gäller endast hemuppgifter som betygsatts med Google Uppgifter.

När en elev har lämnat in en uppgift ändras elevens behörighet till visning och läraren blir ägare till filen. Filen finns kvar på elevens Drive, men eleven kan inte redigera den förrän läraren har lämnat tillbaka den, om inte eleven ångrar inlämningen.

Elevinlämningar

Eleven kan ångra inlämningar och lämna in hemuppgifter igen före inlämningsdatumet. Om en elev till exempel har skickat fel fil kan hen ångra den felaktiga inlämningen och ladda upp rätt fil. Eleverna kan inte ångra inlämningar efter inlämningsdatumet.

En elev som har tid över före inlämningsdatumet kan ångra inlämningen, förbättra uppgiften och lämna in den igen. En hemuppgifter som inte har lämnats in visas som Ej inlämnad för läraren för att skydda elevens integritet.

Om läraren tillåter det kan eleverna skicka in uppgifter igen efter att de har fått tillbaka dem, för att förbättra betyget. Läraren kan inte förhindra att eleverna skickar in tillbakalämnade uppgifter igen, så gör upp tydliga riktlinjer för hur detta ska skötas i klassen.

Typer av bilagor

Eleverna kan bifoga alla slags filtyper, till exempel följande:

• Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer
  • Microsoft®️ Word®️, Excel®️ eller PowerPoint®️
  • PDF
  • Bildfiler
  • Textfiler
  • Videofiler (WEBM, MPEG4, 3GPP, MOV, AVI, MPEG-PS, WMV, FLV, OGG)

Microsoft Office®️-filer konverteras automatiskt till ett Google-format och sparas i mappen Uppgifter på Google Drive.

Öppna elevernas hemuppgifter

Viktigt! Alla hemuppgifter från Google Uppgifter visar bara elever i klasslistan som öppnade hemuppgiften från sin lärplattform.

1. Öppna lärplattformen.
  2. Klicka på den hemuppgift som du vill betygsätta.
  3. Klicka på elevens hemuppgift.
  4. Valfritt: Om du vill betygsätta en annan elevs hemuppgift klickar du på nedåtpilen och väljer elevens namn.