Så här delar användare med skrivbehörighet filer

När en instruktör eller elev skapar ett samarbete väljer hen en typ av Drive-fil som användare med skrivbehörighet ska arbeta med. Hen kan välja användare med skrivbehörighet att dela Drive-filen med från kursen på lärplattformen (LMS). Hen kan till exempel skapa:

• ett dokument i Google Dokument
  • en presentation i Google Presentationer
  • ett kalkylark i Google Kalkylark.

Användare som har lagts till med skrivbehörighet kan gå med via sitt Google Workspace for Education- eller Google-konto för att öppna samarbetet från LMS för första gången. I Uppgifter hanteras filbehörigheterna i Drive automatiskt. En användare med skrivbehörighet får automatiskt redigeringsåtkomst till Drive-filen när hen går med.

Vanliga frågor

Vilka Drive-filer kan instruktörer eller elever använda för samarbeten?

Instruktörer och elever kan använda funktionen för samarbeten med följande filer på Google Drive:

• dokument
  • presentationer
  • kalkylark
  • formulär
  • jams
  • teckningar
  • webbplatser
Hur kan instruktörer eller elever kontrollera filbehörigheter?

När du öppnar samarbetsfilen på Drive kan du kontrollera filbehörigheterna. Du har

• redigeringsåtkomst om du kan redigera filen
  • skrivskyddad åtkomst om du inte kan redigera filen.

Läs mer om att dela filer från Google Drive om du vill kontrollera filbehörigheter för andra användare med skrivbehörighet.

Hur kan instruktörer eller elever ta bort filåtkomst?

Om du är ägare eller redigeringsbehörig för ett samarbete kan du sluta dela filen.

När användarna öppnar samarbetet i Canvas igen efter att deras åtkomst till Drive-filen har tagits bort får de åtkomst till filen igen.

Hur kan instruktörer eller elever ta bort åtkomsten till sitt Google Drive-konto?

När du använder funktionen för samarbeten får Uppgifter åtkomst till ditt Google Drive-konto för att hantera samarbetsfiler på Drive. Om du vill ta bort den här åtkomsten kan du hantera din åtkomst till Google Uppgifter.

Hur kan administratörer styra inställningarna för fildelning på Drive?

Inställningarna för fildelning på Drive matchar samarbetets inställningar för fildelning. Dessa inställningar har angetts för Google Workspace-domänen i Google Workspace for Education-kontot för användaren som skapade samarbetet. Om du vill ändra inställningarna för domänen kan du ställa in Drive-fildelning för Uppgifter.