Cookies van derden aanzetten

Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door de websites die je bezoekt. Ze slaan browse-informatie voor een betere online ervaring. Voor het gebruik van Opdrachten moet je cookies van derden toestaan in je browser. Deze cookies koppelen Opdrachten aan je leerbeheersysteem (LBS).

Cookies van derden aanzetten in Chrome

1. Open de Chrome-browser.
  2. Klik rechtsboven op Meer opties .
  3. Klik op Instellingen en dan Privacy en beveiliging en dan Cookies en andere sitegegevens.
  4. Selecteer een van deze opties:
    • Alle cookies toestaan: Je kunt Opdrachten altijd gebruiken als je Chrome gebruikt.
    • Cookies van derden blokkeren in incognitomodus: Je kunt Opdrachten alleen gebruiken als je een normaal Chrome-tabblad gebruikt, niet als je privé browst. Meer informatie over hoe privé browsen werkt in Chrome

Cookies van derden aanzetten in andere browsers

Naast Google Chrome werkt Google Opdrachten met de 2 nieuwste versies van de volgende niet-Google-browsers:

• Firefox
  • Windows: Microsoft Edge
  • Mac: Safari

Andere browsers of versies werken mogelijk wel, maar je kunt deze functies misschien niet gebruiken. In andere browsers heb je deze opties:

• Cookies van derden aanzetten.
  • De instellingen wijzigen om cross-site tracking toe te staan.

Ga naar de supportwebsite van de browser die je momenteel gebruikt om Google Opdrachten te openen voor instructies over hoe je cookies van derden aanzet en cross-site tracking toestaat.

Meer informatie over hoe je deze opties aanzet:

Cross-site tracking toestaan in Safari:

1. Op je Mac, computer, Android-apparaat, iPhone of iPad in de Safari-app selecteer je de optie Safari en dan Instellingen en dan Privacy.
  2. Deselecteer Cross-site tracking voorkomen.

Meer informatie over cross-site tracking in Safari.

Cross-site tracking toestaan in Microsoft Edge:

1. Op je Mac, computer, Android-apparaat, iPhone of iPad in Microsoft Edge selecteer je de optie Instellingen en meer en dan Instellingen en dan Privacy, zoeken en services.
  2. Zet Tracking voorkomen op Uit.

Meer informatie over cross-site tracking in Microsoft Edge.

Cross-site tracking toestaan in Firefox:

1. Op je Mac, computer, Android-apparaat, iPhone of iPad selecteer je boven aan het scherm in de menubalk de optie Firefox.
  2. Selecteer Voorkeuren en dan Privacy en Beveiliging.
  3. Selecteer Uitzonderingen beheren.
  4. Voeg de URL of het domein van je leerbeheersysteem aan de uitzonderingen toe.
    • Voor Canvas-gebruikers kan dit domein bijvoorbeeld instructure.com zijn.
  5. Wijzigingen opslaan.

Meer informatie over uitzonderingen voor cross-tracking in Opdrachten in Firefox