Lesgroepen en opdrachten verwijderen

Verschillende Google Workspace for Education-accounts hebben verschillende rechten om lesgroepen en opdrachten te beheren.

Docenten

Lesgroepeigenaren en de primaire docent kunnen een lesgroep verwijderen. Mededocenten kunnen opdrachten verwijderen, maar geen lesgroepen.

Zo verwijder je als docent een lesgroep:

1. Ga naar Google Opdrachten.
  2. Klik rechts van de lesgroep die je wilt verwijderen op Lesgroepopties Meer en dan Lesgroep verwijderen.

Zo verwijder je als docent een opdracht:

1. Ga naar Google Opdrachten.
  2. Klik rechts van de opdracht die je wilt verwijderen op Opdrachtopties Meer en dan Opdracht verwijderen.
Mededocenten

Lesgroepeigenaren en de primaire docent kunnen een lesgroep verwijderen. Mededocenten kunnen opdrachten verwijderen en een lesgroep verlaten.

Zo verlaat je als mededocent een lesgroep:

1. Ga naar Google Opdrachten.
  2. Klik rechts van de lesgroep die je wilt verlaten op Lesgroepopties Meer en dan Lesgroep verlaten.

Zo verwijder je als mededocent een opdracht:

1. Ga naar Google Opdrachten.
  2. Klik rechts van de opdracht die je wilt verwijderen op Opdrachtopties Meer en dan Opdracht verwijderen.
Leerlingen

Lesgroepeigenaren en de primaire docent kunnen een lesgroep verwijderen. Leerlingen kunnen een lesgroep verlaten.

Zo verlaat je als leerling een lesgroep:

1. Ga naar Google Opdrachten.
  2. Klik rechts van de lesgroep die je wilt verlaten op Lesgroepopties Meer en dan Lesgroep verlaten.

Veelgestelde vragen

Hoe beheer ik mijn opdrachtgegevens als ik geen toegang meer heb tot mijn LBS?
Als je geen toegang meer hebt tot je LBS, beheer je je opdrachtgegevens in Google Opdrachten.
Hoe beheer ik mijn opdrachtgegevens als ik een ander LBS ga gebruiken?
Als je een ander LBS gaat gebruiken, kun je je opdrachtgegevens beheren in Google Opdrachten.
Hoe verwijder ik een samenwerking in mijn LBS?
Ga naar meer informatie over hoe je een samenwerking verwijdert in Canvas om een samenwerking te verwijderen in je LBS.