Ta bort elever som inte skickar in arbeten eller de som lämnar Uppgifter

Elever betraktas som registrerade så snart de har öppnat en kurs och länkat sitt konto via Uppgifter.

Kursens klasslista hämtar inte uppgifter från lärplattformen (LMS). Det innebär att elever som har lämnat lärplattformen fortfarande kan visas.

Du kan sortera och sedan ta bort elever som inte har skickat in arbete eller som har lämnat kursen.

Tips! Du kan även ta bort hjälplärare.

Ta bort elever från klasslistan för Uppgifter

1. Logga in på lärplattformen.
  2. Leta upp en aktiv hemuppgift.
  3. Klicka på menyn Mer uppe till höger och sedan Hantera personer.
  4. Klicka på menyn Mer bredvid namnet och sedan Ta bort.

Tips! Sortera elever efter hemuppgifternas status

1. Scrolla längst ned på sidan för hemuppgifter.
  2. Klicka på Status bredvid Namn och inlämningsdatum.