Leerlingen verwijderen die geen werk hebben ingeleverd of Opdrachten hebben verlaten

Leerlingen worden beschouwd als ingeschreven als ze een lesgroep hebben geopend en hun account hebben gekoppeld via Opdrachten.

De klassenlijst van de lesgroep wordt niet opgehaald uit het leerbeheersysteem (LBS). Dit betekent dat leerlingen die niet meer in het LBS staan, mogelijk nog steeds worden weergegeven.

Je kunt sorteren op leerlingen die nog geen werk hebben ingeleverd of de lesgroep hebben verlaten en deze vervolgens verwijderen.

Tip: Je kunt ook mededocenten verwijderen.

Leerlingen verwijderen uit de klassenlijst in Opdrachten

1. Log in bij het LBS.
  2. Zoek een actieve opdracht.
  3. Klik rechtsboven op Menu Meer en dan Mensen beheren.
  4. Klik naast de naam van de persoon op Menu Meer en dan Verwijderen.

Tip: Sorteer leerlingen op opdrachtstatus.

1. Scroll naar onderen op de pagina Opdrachten.
  2. Klik naast 'Naam en inleverdatum' op Status.