Konfigurera kursinställningar

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer.

Alla användare på domänen kan alltid gå med i en kurs på den. Du kan även bestämma om användare från andra domäner kan gå med i kurserna. Du kanske till exempel vill öppna kurser för elever och lärare från andra domäner. Du kan även styra om användarna kan gå med i kurser utanför domänen.

Ange kursmedlemskap

Ställa in vem som kan gå med i dina kurser som elev
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen klickar du på Apparföljt avGoogle Workspace följt avUppgifter.
  3. Klicka på Kursinställningarföljt avKursmedlemskap.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Välj ett alternativ under Vem kan gå med i kurser på domänen som elev:
    • Enbart användare på din domän – endast användare på din domän kan gå med i kurser som elever.
    • Användare på godkända domäner – användare på domäner på din godkännandelista kan gå med i kurser på din domän som elever. Google Workspace-administratörer från dessa domäner måste lägga till din domän i deras godkännandelistor.
    • Alla Google Workspace-användare – alla användare med ett Google Workspace-konto kan gå med i kurser på din domän.
    • Alla användare – (standard) alla användare med ett Google Workspace-konto eller ett personligt Google-konto kan gå med i kurser på din domän.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.
Ställa in vem som kan gå med i dina kurser som instruktör
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen klickar du på Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avUppgifter.
  3. Klicka på Kursinställningarföljt avKursmedlemskap.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Välj ett alternativ under Vem kan gå med i kurser på domänen som instruktör:
    • Enbart användare på din domän – endast användare på din domän kan gå med i kurser som instruktörer.
    • Användare på godkända domäner – (standard) användare från domäner på din godkännandelista kan gå med i kurser på din domän som instruktörer.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.
Styra vilka kurser användarna kan gå med i
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen klickar du på Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avUppgifter.
  3. Klicka på Kursinställningarföljt avKursmedlemskap.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Välj ett alternativ under Vilka kurser kan användare på domänen gå med i:
    • Enbart kurser på din domän – användare kan bara gå med i kurser på din domän.
    • Kurser på godkända domäner – (standard) användare kan gå med i kurser på domäner på din godkännandelista.
    • Valfri Google Workspace-kurs – användare kan gå med i alla kurser på en valfri Google Workspace-domän.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Använda en godkännandelista för betrodda domäner

När du lägger till en domän på en godkännandelista kan användarna gå med i kurser på den domänen och deras användare kan gå med i kurserna. Du kan ha upp till 50 domäner på din godkännandelista. Underdomäner och domänalias inkluderas inte när du lägger till en domän på din godkännandelista. Du kan bara lägga till en Google Workspace-domän på din godkännandelista.

Så här lägger du till eller tar bort en domän på godkännandelistan:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avUppgifter.
  3. Klicka på Kursinställningar.
  4. Välj ett alternativ bredvid Godkända domäner:
    • Om du vill lägga till en domän ska du klicka på Konfigurera eller Redigeraföljt avLägg till ny. Ange den fullständiga adressen till domänen och klicka på Lägg till domänen på godkännandelistan.
    • Klicka på Redigera om du vill ta bort en domän. Håll muspekaren över namnet på domänen och klicka på Ta bortföljt av Ta bort från godkännandelistan.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringarna träder i kraft.

Google Workspace-administratörer för båda domänerna måste ändra inställningarna på Google Administratörskonsol för att godkännandelistan ska fungera korrekt med Uppgifter. Sedan måste de konfigurera inställningarna för Drive för att tillåta att filer delas mellan domänerna. Läs mer om att arbeta med externa Google Workspace-domäner.

Nästa steg: Konfigurera Drive-fildelning

Om du tillåter att användare från externa domäner går med i dina kurser måste du konfigurera inställningarna i Google Drive till att tillåta fildelning utanför organisationen. Dessa inställningar är nödvändiga för att du ska kunna lämna in och skicka tillbaka hemuppgifter.

Öppna Konfigurera Drive-fildelning för Uppgifter