Kurssiasetusten määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace ‑järjestelmänvalvojille.

Oman verkkotunnuksesi käyttäjät voivat aina liittyä verkkotunnuksesi kursseille. Lisäksi voit valita, voivatko muiden verkkotunnusten käyttäjät liittyä kursseillesi. Saatat esimerkiksi haluta avata kursseja muiden verkkotunnusten oppilaille ja opettajille. Voit myös valita, voivatko oman verkkotunnuksesi käyttäjät liittyä verkkotunnuksen ulkopuolisille kursseille.

Kurssin jäsenyyden määrittäminen

Näin määrität, kuka voi liittyä kursseille oppilaana
  1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. Valitse hallintakonsolin etusivulta Sovelluksetja sittenGoogle Workspace ja sittenKotitehtävät.
  3. Valitse Kurssin asetuksetja sittenKurssin jäsenyys.
  4. To apply the setting to everyone, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto Kuka voi liittyä verkkotunnuksesi kurssien oppilaaksi ‑kohdasta:
    • Vain verkkotunnuksen käyttäjät: Vain oman verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä kursseille oppilaina.
    • Sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten käyttäjät: Sallittujen verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi kursseille oppilaina. Kyseisten verkkotunnusten Google Workspace ‑järjestelmänvalvojien on lisättävä verkkotunnuksesi omaan sallittujen luetteloonsa.
    • Kaikki Google Workspace ‑käyttäjät: Kuka tahansa Google Workspace ‑tilin käyttäjä voi liittyä verkkotunnuksesi kursseille.
    • Kaikki käyttäjät: (Oletus) Kuka tahansa Google Workspace ‑tilin tai henkilökohtaisen Google-tilin käyttäjä voi liittyä verkkotunnuksesi kursseille.
  6. Klikkaa Tallenna. Jos olet määrittänyt alatason organisaatioyksikön, saatat pystyä määrittämään sen perimään tai ohittamaan ylätason organisaatioyksikön asetukset.
Näin määrität, kuka voi liittyä kursseille opettajana
  1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. Valitse hallintakonsolin etusivulta Sovelluksetja sittenGoogle Workspaceja sittenKotitehtävät.
  3. Valitse Kurssin asetuksetja sittenKurssin jäsenyys.
  4. To apply the setting to everyone, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto Kuka voi liittyä verkkotunnuksesi kurssien opettajaksi ‑kohdasta:
    • Vain verkkotunnuksen käyttäjät: Vain oman verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä kursseille opettajan roolissa.
    • Sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten käyttäjät: (Oletus) Sallittujen verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi kursseille opettajan roolissa.
  6. Klikkaa Tallenna. Jos olet määrittänyt alatason organisaatioyksikön, saatat pystyä määrittämään sen perimään tai ohittamaan ylätason organisaatioyksikön asetukset.
Näin kontrolloit kursseja, joille oman verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä
  1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. Valitse hallintakonsolin etusivulta Sovelluksetja sittenGoogle Workspaceja sittenKotitehtävät.
  3. Valitse Kurssin asetuksetja sittenKurssin jäsenyys.
  4. To apply the setting to everyone, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto Mille kursseille verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä ‑kohdasta:
    • Vain verkkotunnuksen kurssit: Käyttäjät voivat liittyä vain oman verkkotunnuksen kursseille.
    • Sallittujen luetteloon lisätyt kurssit: (Oletus) Käyttäjät voivat liittyä sallittujen verkkotunnusten kursseille.
    • Kaikki Google Workspace ‑kurssit: Käyttäjät voivat liittyä kaikkien Google Workspace ‑verkkotunnusten kaikille kursseille.
  6. Klikkaa Tallenna. Jos olet määrittänyt alatason organisaatioyksikön, saatat pystyä määrittämään sen perimään tai ohittamaan ylätason organisaatioyksikön asetukset.

Luotettujen verkkotunnusten sallittujen luettelon käyttäminen

Kun lisäät verkkotunnuksen sallittujen luetteloon, verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä kyseisen verkkotunnuksen kursseille ja kyseisen verkkotunnuksen käyttäjät voivat liittyä oman verkkotunnuksesi kursseille. Sallittuja verkkotunnuksia voi olla enintään 50. Aliverkkotunnuksia ja verkkotunnusten aliaksia ei lasketa mukaan, kun verkkotunnus lisätään sallittuihin. Sallittuihin voi lisätä vain Google Workspace ‑verkkotunnuksia.

Verkkotunnuksen lisääminen sallittuihin tai poistaminen sallituista:

1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. Siirry hallintakonsolin etusivulta kohtaan Sovelluksetja sittenGoogle Workspaceja sittenKotitehtävät.
  3. Valitse Kurssin asetukset.
  4. Valitse sopiva vaihtoehto Sallittuihin lisätyt verkkotunnukset ‑kohdan vierestä:
    • Jos haluat lisätä verkkotunnuksen, valitse Määritä tai Muokkaaja sittenLisää uusi. Lisää verkkotunnuksen täydellinen osoite ja klikkaa Lisää verkkotunnus sallittuihin.
    • Jos haluat poistaa verkkotunnuksen, valitse Muokkaa. Klikkaa poistettavan verkkotunnuksen nimeä ja valitse Poistaja sittenPoista sallituista.

Huom. Muutokset tulevat voimaan 24 tunnin kuluessa.

Jotta verkkotunnusten salliminen toimii oikein Kotitehtävissä, molempien verkkotunnusten Google Workspace ‑järjestelmänvalvojien on tehtävä muutoksia Google-hallintakonsolissa. Sen jälkeen heidän on sallittava tiedostonjako verkkotunnusten välillä Google Driven asetuksista. Lue lisää ulkoisten Google Workspace ‑verkkotunnusten kanssa työskentelystä.

Seuraava vaihe: Drive-tiedostonjaon määrittäminen

Jos sallit ulkoisten verkkotunnusten käyttäjien liittyä verkkotunnuksesi kursseille, sinun on sallittava tiedostonjako organisaatiosi ulkopuolelle Google Driven asetuksista. Nämä asetukset ovat välttämättömiä, jotta oppilaat voivat palauttaa tehtäviä opettajalle ja opettaja oppilaille.

Siirry Driven tiedostonjaon määrittäminen Kotitehtäviin ‑artikkeliin.