Opdrachten instellen in een Schoology-lesgroep

Dit artikel is bedoeld voor docenten. Beheerders kijken hier.

Je kunt Opdrachten installeren en instellen om te gebruiken met lesgroepen in Schoology.

Stap 1: Een toegangssleutel en geheime code maken

Je hoeft geen Google Workspace-beheerder te zijn om een toegangssleutel en code te kunnen maken.

1. Ga naar assignments.google.com/admin en log in met je Google Workspace for Education-account.
  2. Klik onder LTI-toegangssleutels en -tokens op Nieuw paar genereren.
  3. Klik naast Selecteer het LBS op de pijl-omlaag and thenSchoologyand thenGenereren.
  4. Kopieer de codes onder Gebruikerssleutel en Gedeeld token.
    Tip: Houd dit venster open terwijl je de installatie uitvoert bij Schoology.

Stap 2: Opdrachten toevoegen aan een lesgroep

1. Log in bij Schoology en zoek de app Assignments (Opdrachten).
  2. Klik op Install LTI App (LTI-app installeren).
  3. Open een lesgroep.
  4. Klik op Course Options(Lesgroepopties)and thenEdit Privacy/Course Settings (Privacy/lesgroepinstellingen bewerken).
  5. Klik bovenaan op External Tools (Externe tools)and thenGoogle Assignments (Google Opdrachten).
  6. Voer in de velden Consumer Key (Gebruikerssleutel) en Shared Secret (Gedeeld token) de codes uit stap 1 in.
  7. Klik op Submit (Verzenden).

Als je nu materiaal toevoegt in de lesgroep, zie je Opdrachten als optie.