Aktivera skolmatchningar för plagiatrapporter i Classroom

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer

Om du har ett Google Workspace for Education Plus-konto eller Teaching and Learning Upgrade kan du låta lärare jämföra sina elevers arbeten med andra elevinlämningar på samma skola när de kör plagiatrapporter.

Steg 1: Aktivera skolmatchningar

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avUppgifter.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  4. Klicka på Plagiatrapporterföljt avmarkera rutan Aktivera skolmatchning i plagiatrapporter.
  5. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Step 2: Konfigurera delade enheter

Du måste konfigurera delade enheter för att kunna lagra elevers tidigare inlämningar för plagiatrapporter.

1. Öppna sidan Google Uppgifter.
  2. Du kan bli ombedd att konfigurera skolmatchningar och aktivera delad enhet. Det gör du genom att klicka på Konfigurera skolmatchningar.

Aktivera delad enhet vid konfiguration:

• En konfigurationsgrupp med namnet Originality Drive Policy Group skapas för tjänstkontot.
  • Gruppinställningen ändras så att det blir tillåtet att skapa delade enheter för skolmatchningar, men andra användare berörs inte.
  • Gruppinställningarna ändras så att lärare kan se skolmatchningar för hela skolan.
  • Nya elevuppgifter läggs till automatiskt på den delade enhetslagringsplatsen för framtida genomsökning.

Gör följande för att säkerställa att skolmatchning fungerar effektivt:

• Radera inte konfigurationsgruppen som heter Originality Drive Policy Group.
  • Radera inte den delade enheten som heter Originality corpus.

Steg 3: Kontrollera lagringspolicyerna för Arkiv (valfritt)

Om du använder Google Arkiv kan du välja hur länge elevfiler lagras på Google Drive. Mer information finns i Lagra filer på Drive med Arkiv.