Je plaatsen opmaken

Je kunt je projecten verbeteren met foto's, video's en aangepaste plaatsmarkeringen.

Google Earth Tutorial: Style your places

Plaatsmarkeringen bewerken
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik op Earth starten.
  3. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  4. Klik op het project dat je wilt openen. Als je geen project hebt, maak je er een.
  5. Klik op de plaatsmarkering die je wilt wijzigen en vervolgens op Bewerken Bewerken.
  6. Wijzig in het linkerdeelvenster onder 'Plaatsmarkering' je plaatsmarkering of label:
    • Als je het formaat van een plaatsmarkering wilt wijzigen, klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag voor het 'Standaardformaat' en selecteer je een formaat.
    • Als je de kleur van een plaatsmarkering wilt wijzigen, klik je op de verfemmer Opvulkleur en selecteer je een kleur.
    • Als je een plaatsmarkeringsicoon wilt wijzigen, selecteer je een icoon. Of klik voor meer opties op Meer Meer en dan Meer iconen weergeven en maak je een keuze in de iconengalerij.
    • Als je een aangepast plaatsmarkeringsicoon wilt maken, klik je op Meer Meer en dan Eigen icoon uploaden.
      Belangrijk: Iconen die je uploadt, moeten de bestandsindeling .jpg of .png hebben.
    • Als je een label voor een plaatsmarkering wilt toevoegen of wijzigen, klik je op Geavanceerde opties weergeven. Schakel naast 'Labeltekst weergeven' je label in of uit en selecteer opties zoals kleur en formaat.

Als je een aangepaste kaartweergave wilt maken, gebruik je de tools 'Zoomen', 'Kantelen' of 'Street View' rechtsonder en klik je op Deze weergave vastleggen.

Plaatsmarkeringen verwijderen of de zichtbaarheid ervan wijzigen
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik op Earth starten.
  3. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  4. Klik op het project dat je wilt openen. Als je geen project hebt, maak je er een.
  5. Als je een plaatsmarkering wilt verplaatsen, klik je op de plaatsmarkering, vervolgens op Bewerken Bewerken en sleep je deze naar een nieuwe positie.
  6. Als je een plaatsmarkering wilt verbergen of verwijderen, ga je naar het venster met projectgegevens:
    • Als je een plaatsmarkering wilt verbergen en wilt voorkomen dat deze in je project wordt weergegeven, plaats je de muisaanwijzer op de naam van de plaatsmarkering en klik je op Item verbergen Element verbergen.
    • Als je een plaatsmarkering wilt verwijderen, selecteer je de naam van de plaatsmarkering aan en klik je op Item verwijderen Functie verwijderen.
Items opnieuw ordenen
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik op Earth starten.
  3. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  4. Klik op het project dat je wilt openen. Als je geen project hebt, maak je er een.
  5. Sleep in de lijst met functies die je hebt toegevoegd je dia's, lijnen, vormen of plaatsmarkeringen naar de gewenste volgorde.
Foto's en video's toevoegen aan je projecten
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  3. Klik op het project dat je wilt openen. Als je geen project hebt, maak je er een.
  4. Als je een foto of video aan een plaatsmarkering wilt toevoegen, klik je op de plaatsmarkering en vervolgens op Bewerken Bewerken.
  5. Klik aan de linkerkant op Een foto toevoegen Foto toevoegen.
  6. Kies een afbeelding of video om te uploaden en klik op Selecteren.
  7. Als je tekst en basisopmaak wilt toevoegen, kun je typen en de tools gebruiken in het veld 'Beschrijving'.
    Opmerking: Als tekst begint met http, wordt er automatisch een hyperlink van gemaakt.
  8. Je foto's en video's worden geopend als je op een plaatsmarkering in een project klikt.

Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen.