Paikkojen tyylittely

Voit parannella projektejasi lisäämällä valokuvia, videoita ja omia paikkamerkitsimiä, kun käytät Google Earthia tietokoneella.

Tärkeää: Projekteja voi katsoa mutta ei luoda tai muokata mobiililaitteilla.

Google Earth Tutorial: Style your places

Paikkamerkitsimien muokkaaminen
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa Käynnistä Earth.
  3. Klikkaa vasemmalta Projektit Projects.
  4. Klikkaa projektia, jonka haluat avata. Jos sinulla ei ole projektia, luo projekti.
  5. Klikkaa muokattavaa paikkamerkitsintä ja valitse sitten Muokkaa Edit.
  6. Muokkaa paikkamerkitsintä tai tunnistetta vasemmalla olevan paneelin Paikkamerkitsin-kohdasta:
    • Jos haluat muuttaa paikkamerkitsimen kokoa, klikkaa Oletuskoko-kohdan alanuolta Down arrow ja valitse koko.
    • Jos haluat muuttaa paikkamerkitsimen väriä, klikkaa maaliämpäriä Täyttöväri ja valitse haluamasi väri.
    • Jos haluat muuttaa paikkamerkitsimen kuvaketta, valitse kuvake. Voit myös katsoa lisää vaihtoehtoja klikkaamalla Lisää More ja sitten Näytä lisää kuvakkeita ja valita haluamasi kuvakkeen kuvakegalleriasta.
    • Jos haluat luoda oman paikkamerkitsimen kuvakkeen, klikkaa Lisää More ja sitten Lataa oma kuvake.
      Tärkeää: Ladattavien kuvakkeiden on oltava .jpg- tai .png-tiedostomuodossa.
    • Lisää paikkamerkitsimelle tunniste tai muokkaa tunnistetta klikkaamalla Näytä lisäasetukset . Näytä tunnisteen teksti ‑kohdan vierestä voit laittaa tunnisteen päälle tai pois päältä ja valita esimerkiksi värin ja koon.

Luo oma karttanäkymä käyttämällä oikean alakulman Zoomaa-, Kallista- ja Street View ‑työkaluja ja klikkaamalla Tallenna näkymä.

Paikkamerkitsimen näkyvyyden muokkaaminen tai poistaminen
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa Käynnistä Earth.
  3. Klikkaa vasemmalta Projektit Projects.
  4. Klikkaa projektia, jonka haluat avata. Jos sinulla ei ole projektia, luo projekti.
  5. Jos haluat siirtää paikkamerkitsintä, klikkaa sitä, valitse Muokkaa Edit ja vedä se uuteen kohtaan.
  6. Voit piilottaa tai poistaa paikkamerkitsimen projektin tietopaneelin kautta seuraavasti:
    • Jos haluat piilottaa paikkamerkitsimen ja estää sitä näkymästä projektissasi, vie hiiri paikkamerkitsimen päälle ja klikkaa sitten Piilota ominaisuus Hide feature.
    • Jos haluat poistaa paikkamerkitsimen, vie hiiri paikkamerkitsimen nimen päälle ja klikkaa Poista ominaisuus Poista.
Ominaisuuksien uudelleenjärjestely
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa Käynnistä Earth.
  3. Klikkaa vasemmalta Projektit Projects.
  4. Klikkaa projektia, jonka haluat avata. Jos sinulla ei ole projektia, luo projekti.
  5. Lisäämiesi ominaisuuksien luettelossa voit vetää dioja, viivoja, muotoja tai paikkamerkitsimiä haluamaasi järjestykseen.
Valokuvien ja videoiden lisääminen projekteihin
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmalta Projektit Projects.
  3. Klikkaa projektia, jonka haluat avata. Jos sinulla ei ole projektia, luo projekti.
  4. Lisää paikkamerkitsimeen valokuva tai video klikkaamalla paikkamerkitsintä ja valitsemalla Muokkaa Edit.
  5. Klikkaa vasemmalta Lisää valokuva Lisää yhteystiedon valokuva.
  6. Valitse ladattava kuva tai video klikkaamalla Valitse.
  7. Lisää tekstiä ja perusmuotoiluja kirjoittamalla tekstiä Kuvaus-kenttään ja käyttämällä siinä olevia työkaluja.
    Huom. Jos tekstin alussa on "http", siitä tehdään automaattisesti linkki.
  8. Valokuvasi ja videosi tulevat näkyviin, kun klikkaat projektisi paikkamerkitsintä.

Muutoksesi tallennetaan automaattisesti.