Skapa, öppna eller kopiera ett projekt

Läs mer om Google Earth-projekt

Du kan skapa anpassade kartor och berättelser om platser runt om i världen med text, foton och videor. Du kan även dela dina kartor och berättelser med andra som du vill samarbeta med.

Skapa ett projekt med ett Google-konto

Alla som har ett Google-konto kan skapa projekt. Om du inte har ett konto kan du registrera dig för ett konto här.

Tips

• Projekt måste skapas på en dator.
  • Du kan använda en webbläsare som stöds, till exempel Chrome, Firefox, Safari eller Edge.
  • Innan du startar ditt projekt bör du samla in de foton eller onlinevideor som du vill ha med i ditt projekt om platser du besökt.
Skapa ett projekt
  1. Öppna Google Earth på datorn.
  2. Klicka på Arkiv följt av Nytt Drive-projekt till vänster.
  3. Klicka på Redigera projekt Redigera för att lägga till en rubrik och beskrivning.

Tips! För att underlätta delning sparas dina ändringar automatiskt på Google Drive när du skapar ett projekt.

Kopiera ett befintligt projekt
  1. Öppna Google Earth på datorn.
  2. Välj projektet du vill kopiera i den vänstra panelen.
  3. Klicka på Fler åtgärder följt av Kopiera.
Skapa en KML-fil
  1. Öppna Google Earth på datorn.
  2. Klicka på Arkiv följt avNy lokal KML-fil till vänster.
  3. Välj Lägg till platsmärke eller Rita en bana eller polygon.

Tips! KML-filer sparas i datorns webbläsarlagring.