Een project maken, openen of kopiëren

Meer informatie over Google Earth-projecten

Je kunt aangepaste kaarten van en verhalen over plaatsen over de hele wereld maken met tekst, foto's en video's. Je kunt je kaarten en verhalen ook met anderen delen om er samen aan te werken.

Een project maken met een Google-account

Iedereen met een Google-account kan projecten maken. Als je nog geen account hebt, kun je je nu aanmelden voor een account.

Tips:

• Projecten moeten worden gemaakt op een desktopcomputer.
  • Je kunt elke compleet ondersteunde browser gebruiken, zoals Chrome, Firefox, Safari en Edge.
  • Voordat je aan de slag gaat, verzamel je alle foto's of online video's die je wilt opnemen in je project over bezochte plaatsen.
Een project maken
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik links op Bestand en dan Nieuw Drive-project.
  3. Klik op Bewerken Bewerken om een titel en een beschrijving toe te voegen.

Tip: Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen in Google Drive wanneer je een project maakt, zodat je eenvoudiger kunt delen.

Een bestaand project kopiëren
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Selecteer in het linkerdeelvenster het project dat je wilt kopiëren.
  3. Klik op Meer acties  en dan Kopie maken.
Een KML-bestand maken
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik links op Bestand en danNieuw lokaal KML-bestand.
  3. Selecteer Plaatsmarkering toevoegen of Een pad of polygoon tekenen.

Tip: Er wordt een KML-bestand opgeslagen in de browseropslag van je computer.