Een project maken, openen of kopiëren

Meer informatie over Google Earth-projecten

Je kunt aangepaste kaarten van en verhalen over plaatsen over de hele wereld maken met tekst, foto's en video's. Je kunt je kaarten en verhalen ook met anderen delen om er samen aan te werken.

Google Earth-tutorial: Inleiding tot creatieve tools

Een project maken met een Google-account

Iedereen met een Google-account kan projecten maken. Als je nog geen account hebt, kun je je nu aanmelden voor een account.

Tips:

• Projecten moeten worden gemaakt op een desktopcomputer.
  • Je kunt elke compleet ondersteunde browser gebruiken, zoals Chrome, Firefox, Safari en Edge.
  • Voordat je aan de slag gaat, verzamel je alle foto's of online video's die je wilt opnemen in je project over bezochte plaatsen.
Een project maken
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Projecten Project en dan Nieuw project en dan Project maken.
  3. Klik op Bewerken Edit om een titel en een beschrijving toe te voegen.

Tip: Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen in Google Drive wanneer je een project maakt, zodat je eenvoudiger kunt delen.

Een bestaand project kopiëren
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  3. Selecteer het project dat je wilt kopiëren.
  4. Klik op Meer acties en dan Project kopiëren.
Je project rechtstreeks vanuit het menu openen
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  3. Selecteer het project in de lijst.
Je project rechtstreeks vanuit Google Drive openen
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  3. Klik op Nieuw project en dan Project openen vanuit Google Drive.
  4. Zoek naar je project of selecteer een van de projecten in de lijst.
Een KML-bestand maken
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  3. Klik op Nieuw project.
  4. Klik op KML-bestand maken en dan Toevoegen aan project.
  5. Selecteer 'Plaatsmarkering toevoegen', 'Lijn of vorm tekenen' of 'Dia op volledig scherm'.

Tip: Er wordt een KML-bestand opgeslagen in de browseropslag van je computer.