Je projecten beheren in Google Earth

Je kunt KML-bestanden en -projecten die zijn opgeslagen in Google Earth wijzigen, delen of verwijderen. Je kunt ook met meerdere gebruikers samenwerken om je project te bewerken via Google Drive.

Tip: Op je mobiele apparaten kun je wel projecten in Google Earth bekijken, maar niet maken.

Een voorbeeld van je wijzigingen bekijken
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Menu en dan Projecten Project.
  3. Selecteer het project en de functie waarvan je een voorbeeld wilt bekijken en klik op Bewerken .
  4. Als je gemaakte wijzigingen in de presentatiemodus wilt weergeven, klik je op Voorbeeld
  5. Klik op Terug om de voorbeeldmodus te sluiten en meer bewerkingen uit te voeren Terug.
Je project presenteren
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Menu en dan Projecten Project.
  3. Selecteer het project dat je wilt presenteren en klik op Presenteren.
  4. Klik op Volgende Volgende of Terug Terug in de Inhoudsopgave, om vanuit daar naar verschillende items in het project te springen.
  5. Klik aan de linkerkant op Terug Terug om de presentatie te sluiten.
Je project vernieuwen
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Menu Menu en dan Projecten Project.
  3. Selecteer het project dat je wilt vernieuwen.
  4. Klik bovenaan op vernieuwen.
Je project delen

Belangrijk: Alle projecten zijn standaard privé. Alleen mensen die de link naar je project hebben, kunnen het project bekijken. Je kunt de rechten wijzigen zodat iedereen met de link je project kan bewerken.

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Menu en danProjecten Project.
  3. Selecteer het project dat je wilt delen.
  4. Klik op Project delen Delen.
  5. Geef de namen of e-mailadressen op van de mensen met wie je het project wilt delen.
    • Als je een link wilt delen, klik je rechtsboven op Deelbare link genereren.
  6. Als je rechten wilt selecteren om je project te bewerken of bekijken, klik je op Bestanden direct bewerken Bewerken.
  7. Klik op Gereed
Een project verwijderen
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Menu en danProjecten Project.
  3. Klik naast het project dat je wilt verwijderen op Verwijderen Trash.
Een project bovenaan het deelvenster Projecten vastzetten
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Menu en dan Projecten Project.
  3. Klik naast het project dat je wilt vastzetten op Vastzetten . Het project wordt bovenaan de lijst weergegeven en blijft zichtbaar op de wereldbol.

Tip: Klik op om het los te maken.

Je projecten opnieuw indelen
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Menu en dan Projecten Project.
  3. Klik op  om je projecten te filteren op Titel of Laatst gewijzigd.
Tip: Alleen vastgezette projecten kunnen worden gefilterd.