Projektien hallinnointi Google Earthissa

Google Earthissa voit jakaa tai poistaa Google Driveen tallennettuja KML-tiedostoja ja projekteja tai tehdä niihin muutoksia. Lisäksi voit muokata projektiasi Google Drivessa yhteistyössä useiden muiden käyttäjien kanssa.

Vinkki: Google Earthin projekteja voi katsoa mutta ei luoda mobiililaitteilla.

Muutosten esikatselu
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmalta Menu ja sitten Projektit Project.
  3. Valitse projekti ja ominaisuus, joita haluat esikatsella, ja klikkaa Muokkaa .
  4. Katso tekemiäsi muutoksia esitystilassa klikkaamalla Esikatsele.
  5. Poistu esikatselutilasta ja tee lisää muokkauksia valitsemalla Takaisin Back.
Projektin esittäminen
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmalta Menu ja sitten Projektit Project.
  3. Valitse projekti, jonka haluat esittää, ja klikkaa Aloita esitys.
  4. Voit siirtyä Sisältö-kohdasta projektisi eri ominaisuuksiin klikkaamalla Seuraava Next tai Takaisin Takaisin.
  5. Poistu esityksestä valitsemalla vasemmalta Takaisin Back
Projektin päivittäminen
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmalla olevaa valikkokuvaketta Menu ja sitten Projektit Project.
  3. Valitse projekti, jonka haluat päivittää.
  4. Klikkaa yläreunasta päivitä.
Projektin jakaminen

Huom. Kaikki projektit ovat oletuksena yksityisiä. Vain linkin saaneet käyttäjät voivat katsoa projektiasi. Voit muuttaa käyttöoikeuksia niin, että kuka tahansa linkin saanut voi muokata projektiasi.

1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmalta Menu ja sitten Projektit Project.
  3. Valitse projekti, jonka haluat jakaa.
  4. Klikkaa Jaa projekti Share.
  5. Lisää niiden henkilöiden nimet tai sähköpostiosoitteet, joille haluat jakaa projektin.
    • Jos haluat vain jaettavan linkin, klikkaa oikeasta yläkulmasta Luo jaettava linkki.
  6. Voit valita projektin muokkaus- tai katseluoikeudet klikkaamalla Muokkaa tiedostoja suoraan Edit.
  7. Valitse Valmis
Projektin poistaminen
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmalta Menu ja sitten Projektit Project.
  3. Klikkaa poistettavan projektin vierestä Poista Trash.
Projektin kiinnittäminen Projektit-paneelin yläreunaan
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmalta Menu ja sitten Projektit Project.
  3. Klikkaa kiinnitettävän projektin vierestä Merkki . Projekti siirtyy luettelon yläosaan ja pysyy näkyvissä maapallolla.

Vinkki: Voit poistaa kiinnityksen klikkaamalla

Projektien uudelleenjärjestely
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmalta Menu ja sitten Projektit Project.
  3. Klikkaa ja suodata projektisi nimen tai viimeisen muokkauspäivän mukaan.
Vinkki: Vain kiinnitettyjä projekteja voi suodattaa.