Functies toevoegen aan je projecten

Je kunt functies aan je projecten toevoegen, zoals plaatsmarkeringen, lijnen, vormen en dia's op volledig scherm.

Functies toevoegen

Lees hoe je functies aan Earth-projecten kunt toevoegen:

Google Earth tutorial: Add features to your projects

Tip: Nadat je elementen hebt toegevoegd, kun je je project met anderen delen of exporteren als KML-bestand. Als je project andere bijdragers heeft, vernieuw je het project om recente wijzigingen te vinden.

Plaatsmarkeringen rechtstreeks aan de kaart toevoegen
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik op Earth starten.
  3. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  4. Klik op het project dat je wilt openen.
  5. Als je geen project hebt, maak je er een.
  6. Klik op Nieuwe functie en dan Plaatsmarkering toevoegen.
  7. Klik op de plaats op de kaart waar je een plaatsmarkering wilt toevoegen.
    • Sleep de kaart of klik op Inzoomen Inzoomen of Uitzoomen Uitzoomen om te navigeren.
  8. Voeg onder 'Titel van plaats' een naam voor de plaatsmarkering toe.
  9. Klik onder 'Toevoegen aan project' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en selecteer een projectmap of voeg er een toe.
  10. Klik op Opslaan.

Je plaatsmarkering wordt weergegeven op de kaart en in het venster met projectgegevens.

Plaatsmarkeringen toevoegen met Zoeken
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik op Earth starten.
  3. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  4. Klik op het project dat je wilt openen.
  5. Als je geen project hebt, maak je er een.
  6. Klik op Nieuwe functie en dan Zoeken gebruiken om een plaats toe te voegen.
  7. Geef de plaats op die je wilt zoeken.
  8. Klik in de kenniskaart op Toevoegen aan project.
  9. Voeg onder 'Titel van plaats' een naam voor de plaatsmarkering toe.
  10. Klik onder 'Toevoegen aan project' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en selecteer een projectmap of voeg er een toe.
  11. Klik op Opslaan.
    • De door Google geleverde beschrijving of het icoon bewerken of een handmatige weergave instellen: klik op Plaats bewerken
    • Andere functies bewerken: klik op de pijl naar links Terug.

Je plaatsmarkering wordt weergegeven op de kaart en in het venster met projectgegevens.

Plaatsmarkeringen toevoegen met een kenniskaart
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik op Earth starten.
  3. Zoek op de kaart naar een locatie.
  4. Klik op de plaatsmarkering die je wilt toevoegen.
  5. Klik in de kenniskaart op Toevoegen aan project.
  6. Onder 'Titel van plaats' kun je de naam toevoegen of bewerken.
  7. Klik onder 'Toevoegen aan project' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en selecteer een projectmap of voeg er een toe.
  8. Klik op Opslaan.

Je plaatsmarkering wordt weergegeven in het venster met projectgegevens.

Lijnen en vormen toevoegen of bewerken
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik op Earth starten.
  3. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  4. Klik op het project dat je wilt openen.
  5. Als je geen project hebt, maak je er een.
  6. Klik op Nieuw element en dan Lijn of vorm tekenen.
  7. Als je een lijn of vorm wilt toevoegen, kies je op de kaart een locatie en klik je om de eerste punt toe te voegen in een reeks punten. Met elke klik voeg je een nieuw segment toe.
    • Druk op Enter om een lijn te voltooien.
    • Als je de vorm wilt sluiten, klik je nogmaals op de startlocatie.
  8. Voeg onder 'Titel van plaats' een titel toe.
    • Als je een nieuwe lijn of vorm wilt bewerken, klik je op Plaats bewerken.
      • Als je de grootte of positie van een lijn of vorm wilt wijzigen, sleep je een punt en laat je los.
      • Als je de lijnbreedte wilt wijzigen, klik je onder 'Lijndikte en kleur van omtrek' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en selecteer je een breedte.
      • Als je de lijnkleur wilt wijzigen, klik je onder 'Lijndikte en kleur van omtrek' op een van de opties om een kleurenpalet te kiezen. Klik op Aangepaste kleuren om je eigen palet te maken.
      • Als je de grootte van het informatievak wilt wijzigen, klik je onder 'Informatievak' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en selecteer je een formaat.
  9. Klik op Opslaan.

Tip: Als je een opgeslagen lijn of vorm wilt bewerken, klik je erop en dan Bewerken. Kies wat je wilt bewerken.