Ominaisuuksien lisääminen projekteihin

Voit lisätä projekteihisi erilaisia ominaisuuksia, kuten paikkamerkitsimiä, viivoja, muotoja ja koko näytön dioja.

Ominaisuuksien lisääminen

Näin voit lisätä Earth-projekteihisi ominaisuuksia:

Google Earth ‑ohje: Ominaisuuksien lisääminen projekteihin

Vinkki: Kun olet lisännyt ominaisuuksia, voit jakaa projektisi tai eksportoida sen KML-tiedostona. Jos projektillasi on muita tekijöitä, näet viimeaikaiset muutokset päivittämällä projektisi.

Paikkamerkitsimien lisääminen suoraan kartalle
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa Käynnistä Earth.
  3. Klikkaa vasemmalta Projektit Projects.
  4. Klikkaa projektia, jonka haluat avata.
    • Jos sinulla ei ole projektia, luo projekti.
  5. Klikkaa Uusi ominaisuus ja sitten Lisää paikkamerkitsin.
  6. Klikkaa kartalta kohtaa, johon haluat lisätä paikkamerkitsimen.
    • Voit liikkua kartalla vetämällä karttaa tai klikkaamalla Lähennä Zoom in tai Loitonna Zoom out.
  7. Lisää paikkamerkitsimellesi nimi Lisää nimi ‑kenttään.
  8. Klikkaa Lisää projektiin ‑kohdassa näkyvää alanuolta Down arrow ja valitse tai lisää projektikansio.
  9. Klikkaa Tallenna.

Paikkamerkitsin näkyy kartalla ja projektin tietopaneelissa.

Paikkamerkitsimien lisääminen Haun kautta
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa Käynnistä Earth.
  3. Klikkaa vasemmalta Projektit Projects.
  4. Klikkaa projektia, jonka haluat avata.
    • Jos sinulla ei ole projektia, luo projekti.
  5. Klikkaa Uusi ominaisuus ja sitten Hae, niin voit lisätä paikan.
  6. Lisää haluamasi paikan nimi.
  7. Klikkaa tietokortista Lisää projektiin.
  8. Lisää paikkamerkitsimellesi nimi Lisää nimi ‑kenttään.
  9. Klikkaa Lisää projektiin ‑kohdassa näkyvää alanuolta Down arrow ja valitse tai lisää projektikansio.
  10. Klikkaa Tallenna.
    • Jos haluat muokata Googlen tarjoamaa kuvausta tai kuvaketta tai asettaa manuaalisen näkymän, klikkaa Muokkaa paikkaa.
    • Jos haluat muokata muita ominaisuuksia, klikkaa Takaisin-nuolta Back.

Paikkamerkitsin näkyy kartalla ja projektin tietopaneelissa.

Paikkamerkitsimien lisääminen tietokortin kautta
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa Käynnistä Earth.
  3. Etsi sijainti kartalta.
  4. Klikkaa lisättävää paikkamerkitsintä.
  5. Klikkaa tietokortista Lisää projektiin.
  6. Voit lisätä nimen Lisää nimi ‑kenttään tai muokata kentässä näkyvää nimeä.
  7. Klikkaa Lisää projektiin ‑kohdassa näkyvää alanuolta Down arrow ja valitse tai lisää projektikansio.
  8. Klikkaa Tallenna.

Paikkamerkitsin näkyy projektin tietopaneelissa.

Viivojen ja muotojen lisääminen ja muokkaaminen
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa Käynnistä Earth.
  3. Klikkaa vasemmalta Projektit Projects.
  4. Klikkaa projektia, jonka haluat avata.
    • Jos sinulla ei ole projektia, luo projekti.
  5. Klikkaa Uusi ominaisuus ja sitten Piirrä viiva tai muoto.
  6. Jos haluat lisätä viivan tai muodon, valitse sijainti kartalta ja lisää ensimmäinen pisteesi klikkaamalla. Jokainen klikkaus lisää uuden janan viivaan tai muotoon.
    • Voit päättää viivan painamalla Enter.
    • Voit sulkea muodon klikkaamalla aloituspaikkaa uudelleen.
  7. Lisää haluamasi nimi Lisää nimi ‑kenttään.
    • Voit muokata uutta viivaa tai muotoa klikkaamalla Muokkaa paikkaa.
      • Voit muuttaa viivan tai muodon kokoa tai sijaintia vetämällä jotakin pistettä ja irrottamalla sen haluamassasi kohdassa.
      • Voit muuttaa viivan leveyttä klikkaamalla Rajauksen leveys ja väri ‑kohdassa näkyvää alanuolta Down arrow ja valitsemalla leveyden.
      • Voit muuttaa viivan väriä klikkaamalla jotakin Rajauksen leveys ja väri ‑kohdassa olevaa väripalettia. Jos haluat luoda oman paletin, klikkaa Omat värit.
      • Voit muuttaa tietoruudun kokoa klikkaamalla Tietoruutu-kohdassa näkyvää alanuolta Down arrow ja valitsemalla koon.
  8. Klikkaa Tallenna.

Vinkki: Jos haluat muokata tallennettua viivaa tai muotoa, klikkaa sitä ja sitten Muokkaa. Valitse, mitä haluat muokata.

Koko näytön dian lisääminen projektiin
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa Käynnistä Earth.
  3. Klikkaa vasemmalta Projektit Projects.
  4. Klikkaa projektia, jonka haluat avata.
    • Jos sinulla ei ole projektia, luo projekti.
  5. Klikkaa Uusi ominaisuus ja sitten Koko näytön dia.
    • Esikatsele dia klikkaamalla Esikatsele esitystä.
Osion peittokuvien lisääminen projektiin
Osion peittokuvat sisältävät sijaintiin perustuvia datakerroksia, jotka kattavat tietyn alueen karttasi päällä.
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa Käynnistä Earth.
  3. Klikkaa vasemmalta Projektit Projects.
  4. Klikkaa projektia, jonka haluat avata.
    • Jos sinulla ei ole projektia, luo projekti.
  5. Klikkaa Uusi ominaisuus ja sitten Osion peittokuva .
    • Lisää peittokuvan URL-osoite.