Wolken bekijken in Google Earth

Met 'Wolkenanimatie' kun je de bewolking over de afgelopen 24 uur bekijken in Google Earth. De gegevens worden elk uur geüpdatet of wanneer er nieuwe gegevens beschikbaar zijn.

'Wolkenanimatie' inschakelen

1. Open Google Earth.
  2. Klik op Kaartstijl Kaartstijl.
  3. Scroll naar 'Wolkenanimatie inschakelen' en schakel de functie in.
Tip: Google Earth geeft standaard stilstaande wolken weer en bewegende wolken vervagen en verdwijnen vervolgens wanneer je inzoomt.

Stilstaande wolken uitschakelen

1. Open Google Earth.
  2. Klik op Kaartstijl Kaartstijl.
  3. Ga naar het vak 'Aangepast'.
  4. Vink het selectievakje naast 'Wolken' aan.

Zowel wolkenanimatie als stilstaande wolken vervagen en verdwijnen vervolgens bij inzoomen.

Opmerkingen:

• Gegevens over wolken zijn mogelijk niet altijd nauwkeurig en mogen niet worden gebruikt voor openbare veiligheid of dagelijkse planning.
  • Er kunnen hiaten in de dekking en onregelmatig gevormde wolken zijn.
  • Als er geen nieuwe gegevens beschikbaar zijn, geven we in plaats van geen wolken de recentste volledige gegevens weer.
  • Er zijn geen gegevens over wolken in de buurt van de polen.

Problemen oplossen

Als we een storing ondervinden, stellen we je in ons forum op de hoogte.