Meer uit Google Earth halen

Als je een vraag hebt of tijd wilt besparen bij het gebruik van Google Earth, kun je deze tips en informatie over minder bekende tools bekijken.

Belangrijk: Deze tips zijn alleen bedoeld voor Google Earth voor web en mobiel. Ze zijn niet bedoeld voor Google Earth Pro.

Earth gebruiken in meerdere browsers

Vanaf maart 2020 kun je Earth gebruiken in verschillende webbrowsers. Hieronder vallen Chrome, Firefox, Opera en Edge. Binnenkort volgt ondersteuning voor nog meer browsers.

Systeemvereisten voor Google Earth

• Google Chrome 67, Firefox 63, Edge 79 of Safari 11.
  • Zorg dat je hardwareversnelling aanzet.
Hardwareversnelling inschakelen in Google Chrome:
  1. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  2. Klik onderaan de pagina op Geavanceerd.
  3. Schakel onder 'Systeem' Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar in.
  4. Herstart je Chrome-browser en Google Earth.

Nieuwere Google Earth-functies uitproberen

3D-afbeeldingen aanzetten

Gebruik het 2D- of 3D-icoon linksonder om tussen de modi te schakelen. Schakelen tussen 3D- en 2D-gebouwen:

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik linksboven op Weergeven en dan Lagen.
  3. Zet onder Aanvullende lagen de optie 3D-gebouwen aan of uit.
    • Een blauwe schakelaar geeft aan dat 3D-gebouwen zijn ingeschakeld.

Tip: Als de 2D-modus is geactiveerd, kunnen er in sommige regio's recentere afbeeldingen worden weergegeven. Schakel de 2D-modus in voor de recentste afbeeldingen. In de 2D-modus kunnen de algehele app-prestaties ook beter zijn.

Meer informatie over andere nuttige functies van Google Earth

Wolkenanimatie inschakelen
Je kunt de afgelopen 24 uur aan bewolking bekijken in een animatie. Cloud-gegevens worden geüpdatet wanneer er nieuwe gegevens beschikbaar zijn. Dit is meestal elk uur.
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik linksboven op Weergeven en dan Lagen.
  3. Zet onder Extra lagen de optie Wolkenanimatie aan of uit.
    • Een blauwe schakelaar geeft aan dat wolkenanimaties aanstaan.
Tip: Google Earth geeft standaard stilstaande wolken weer. Bewegende wolken vervagen en verdwijnen vervolgens wanneer je inzoomt.

Instellingen voor donkere modus wijzigen

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik links op Tools en dan Instellingen Settings
  3. Selecteer onder App-thema de optie Donker thema of Licht thema.
De vliegsnelheid wijzigen
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik links op Tools en dan Instellingen Settings.
  3. Sleep onder 'Animaties' de schuifregelaar 'Snelheid vluchtanimatie' om de snelheid te wijzigen.
Kaartafbeeldingen sneller laden
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik links op Tools en dan Instellingen Settings.
  3. Scroll naar het gedeelte Algemeen.
  4. Kies een grootte onder 'Grootte van geheugencache'.

Tip: Als je afbeeldingen sneller wilt laten laden, vergroot je de grootte van het cachegeheugen of schakel je 3D-afbeeldingen uit. Soms wordt een afbeelding van Google Earth niet volledig geladen, waardoor de afbeelding er wazig uitziet. Controleer rechtsonder of de laadindicator '100%' aangeeft.

Wijzigen hoe de longitude en latitude worden weergegeven

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik links op Tools en dan Instellingen Settings.
  3. Selecteer bij 'Notaties en eenheden' de gewenste 'Notatie voor latitude of longitude'.

Meeteenheden wijzigen

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik links op Tools en dan Instellingen Settings.
  3. Selecteer bij 'Notaties en eenheden' de optie 'Meeteenheden'.