Tips en trucs

Als je een vraag hebt of tijd wilt besparen bij het gebruik van Google Earth, kun je deze tips en informatie over minder bekende tools bekijken.

Belangrijk: Deze tips hebben betrekking op Google Earth voor web en mobiel en niet op Google Earth Pro.

Wist je dat?

In december 2019 sluiten we de Street View-galerij. De collecties in de galerij worden binnenkort weergegeven in Voyager, dat rondleidingen, games en gegevenslagen van Google Earth bevat. Je kunt deze collecties eenvoudig vinden met de zoekfunctie van Google Earth. Nadat de galerij is gesloten en de overzetting is voltooid, ga je naar Voyager om nieuwe Street View-collecties te bekijken.

Systeemvereisten voor Google Earth bekijken (Android)

Android OS-versie 4.1 en hoger

Problemen met de Earth-app oplossen

1. Zorg ervoor dat de Earth-app Earth up-to-date is.
  2. Open Instellingen Settings op je Android-telefoon of -tablet.
  3. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken en dan Earth.
  4. Tik op Gedwongen stoppen.
  5. Tik op Opslagen dan Gegevens wissen en dan OK en dan Cachegeheugen wissen en dan OK en dan Terug Terug.
  6. Tik op Machtigingen.
  7. Schakel 'Locatie' en 'Opslagruimte' in.
  8. Open Google Earth Earth.

Enkele van de nieuwste functies van Google Earth uitproberen

Wolkenanimatie inschakelen

Je kunt de afgelopen 24 uur aan bewolking bekijken in een animatielus. Cloudgegevens worden geüpdatet wanneer er nieuwe gegevens beschikbaar zijn, meestal elk uur.

1. Open de Google Earth-app Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op 'Menu' Menu en dan 'Kaartstijl' Kaartstijl.
  3. Scroll naar Wolkenanimatie inschakelen en schakel de functie in.

Tip: Google Earth geeft standaard stilstaande wolken weer. Bewegende wolken vervagen en verdwijnen vervolgens wanneer je inzoomt.

De wereld vanuit verschillende standpunten bekijken

Standaard worden 3D-afbeeldingen weergegeven, maar je kunt de functie 'Kaartstijl' gebruiken om te kiezen tussen 2D- en 3D-weergave, afhankelijk van je voorkeur. Volg de onderstaande stappen om te schakelen tussen 3D- en 2D-gebouwen:

1. Open de Google Earth-app Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op 'Menu' Menu en dan 'Kaartstijl' Kaartstijl.
  3. Tik bij 'Inschakelen voor 3D-gebouwen' op de schakelaar 'Aan' of 'Uit', afhankelijk van je voorkeur. Blauw geeft aan dat 3D-gebouwen zijn ingeschakeld.

Tip: Als je de wereld in 2D bekijkt, kunnen er in sommige regio's recentere afbeeldingen worden weergegeven. Geef afbeeldingen weer in de 2D-modus om de recentste te zien. In de 2D-weergave kunnen de algehele app-prestaties ook beter zijn.

Meer informatie over andere nuttige functies van Google Earth

De vliegsnelheid wijzigen
  1. Open de Google Earth-app Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op 'Menu' Menu en dan 'Instellingen' Settings.
  3. Als je je vliegsnelheid wilt wijzigen, tik je onder 'Animaties' op Snelheid vluchtanimatie.
Meeteenheden wijzigen
  1. Open de Google Earth-app Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op 'Menu' Menu en dan 'Instellingen' Settings.
  3. Als je wilt schakelen tussen meter/kilometer en voet/mijl, tik je onder 'Notaties en eenheden' op Meeteenheden.
Wijzigen hoe de longitude en latitude worden weergegeven
  1. Open de Google Earth-app Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op 'Menu' Menu en dan 'Instellingen' Settings.
  3. Als je wilt schakelen tussen 'Graden, minuten, seconden' en 'Decimaal', tik je onder 'Notaties en eenheden' op Notatie voor breedtegraad/lengtegraad.
Kaartafbeeldingen sneller laden
  1. Open de Google Earth-app Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op 'Menu' Menu en dan 'Instellingen' Settings.
  3. Kies een grootte onder 'Grootte van geheugencache'. Als je afbeeldingen sneller wilt laten laden, vergroot je de cachegrootte of schakel je 3D-afbeeldingen uit.
KML-bestanden importeren in Google Earth
  1. Open de Google Earth-app Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op 'Menu' Menu en dan 'Mijn plaatsen' Mijn plaatsen.
  3. Tik op KML-bestand importeren.