Tips en trucs

Als u een vraag heeft of tijd wilt besparen bij het gebruik van Google Earth, bekijkt u deze tips en informatie over minder bekende tools.

Opmerking: Deze tips hebben betrekking op Google Earth voor web en mobiel en niet op Google Earth Pro.

Systeemvereisten voor Google Earth bekijken (web)

• Google Chrome OS 50 of hoger
  • Zorg ervoor dat Hardwareversnelling is ingeschakeld in de geavanceerde Chrome-instellingen

Systeemvereisten bekijken voor Google Earth (Android)

Android OS-versie 4.1 en hoger

Als zich bij het opstarten telkens crashes voordoen:

1. Zorg ervoor dat de Earth-app Earth up-to-date is.
  2.  Open Instellingen Settings op je apparaat.
  3. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken en dan Earth.
  4. Tik op Nu stoppen.
  5. Tik op Opslagruimte en dan Opslag wissen en dan OK en dan Cache wissen en dan OK en dan Terug Terug.
  6. Tik op Machtigingen.
  7. Schakel 'Locatie' en 'Opslagruimte' in.
  8. Open Google Earth Earth.

Een van de nieuwste Google Earth-functies proberen

Kies tussen 2D- en 3D-afbeeldingen (indien beschikbaar) om de wereld vanuit verschillende invalshoeken te bekijken.

Standaard worden 3D-afbeeldingen weergegeven, maar u kunt de functie Kaartstijl gebruiken om te kiezen tussen 2D- en 3D-weergave, afhankelijk van uw voorkeur. Volg de onderstaande stappen om te schakelen tussen 3D- en 2D-gebouwen:

1. Open de Google Earth-app Earth op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Kaartstijl Kaartstijl.
  3. Zet onder '3D-gebouwen inschakelen' de schakelaar op 'Aan' of 'Uit', afhankelijk van uw voorkeur. Blauw geeft aan dat 3D-gebouwen en -bomen zijn ingeschakeld.

Opmerking: Als u de wereld in 2D bekijkt, ziet u in sommige regio's mogelijk recentere afbeeldingen. Geef afbeeldingen weer in de 2D-modus om de nieuwste te bekijken. De 2D-weergave kan ook de algehele app-prestaties verbeteren.

Meer informatie over andere nuttige functies van Google Earth

• Uw vliegsnelheid wijzigen
    Als u sneller of langzamer wilt vliegen, selecteert u Menu Menu en dan Instellingen. Vervolgens past u de snelheid van de vlieganimatie aan.
  • Kaartbeelden sneller laten laden
    Probeer de omvang van uw geheugencache te vergroten in de instellingen van Google Earth. Meer informatie over het oplossen van problemen met plaatsen die langzaam worden geladen.

• Wijzigen hoe de lengte- en breedtegraad worden weergegeven
    Als u wilt schakelen tussen 'Decimale graden' en 'Graden, minuten, seconden (DMS)', past u de opmaak aan in de instellingen.
  • KML-bestanden importeren in Google Earth
    Als u KML-bestanden in Google Earth wilt importeren en wilt zien welke KML-functies werken in Google Earth voor web en mobiel, moet u deze optie eerst inschakelen in de instellingen. Meer informatie over hoe u het importeren van KML-bestanden in Google Earth toestaat.

Opmerking: Momenteel worden niet alle KML-bestandstypen ondersteund in Google Earth.
  • Google Earth sneller en eenvoudiger verkennen
    Op uw computer typt u ? om de lijst van sneltoetsen te openen. Meer informatie over sneltoetsen voor Google Earth.
  • Google Earth-beelden afdrukken
    Met de optie Afdrukken in Google Chrome wordt beeldmateriaal van Google Earth niet correct afgedrukt. Maak voor de beste resultaten in plaats daarvan een screenshot en druk dat af. Zorg ervoor dat de toeschrijving en auteursrechtinformatie nog steeds zichtbaar zijn.
  • Bekijken hoeveel van het beeldmateriaal is geladen
    Als beelden van Google Earth wazig lijken, heeft u mogelijk te ver ingezoomd op de kaart. Soms is het beeld nog niet volledig gedownload. Controleer rechtsonder of de laadindicator 100% aangeeft.
  • De maateenheden wijzigen
    U kunt zelf bepalen hoe u afstandseenheden en andere informatie wilt weergeven. Selecteer Menu Menu en dan Instellingen. Wijzig de meeteenheden.
  • Meer hulp bij Google Earth
    Als u deze of andere Help-artikelen wilt openen zonder Google Earth te verlaten, selecteert u Menu Menu en dan Help.

Ontdekken wat u nog meer kunt doen met Google Earth