Deze instructies hebben betrekking op oudere versies van Google Earth. Klik hier voor hulp voor de nieuwe versie van Google Earth.

Crashes en prestatiefouten automatisch rapporteren

Als u toestaat dat Google Earth Pro automatisch rapporten verstuurt, kunnen we bepalen aan welke functieverbeteringen of oplossingen voor problemen we het eerst moeten werken.

U kunt deze rapporten op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

Wat Google Earth Pro-rapporten bevatten

Rapporten over uw gebruik kunnen het volgende bevatten:

• Uw instellingen voor Google Earth Pro
  • De tools en functies die u heeft gebruikt
  • Welke lagen u heeft geopend of gesloten
  • Hoeveel geheugen en opslag Google Earth Pro gebruikt
  • Details over het besturingssysteem en de hardwareonderdelen van uw computer
  • Hoe vaak u Google Earth Pro opent en hoelang u het gebruikt
  • Statistieken over netwerk- en grafische prestaties
  • Foutopsporingsinformatie met betrekking tot app-crashes

Wat Google Earth Pro-rapporten niet bevatten

Rapporten over uw gebruik bevatten onderstaande informatie doorgaans niet. Als de app echter crasht terwijl u deze gebruikt, kan er bepaalde persoonlijke informatie worden opgenomen. Bijvoorbeeld:

• Zoektermen die u heeft gebruikt
  • Locaties die u heeft bekeken
  • Uw locatiegegevens
  • Kaartinhoud die u maakt of opent

Hoe Google Earth Pro uw privacy beschermt

Meer informatie over het privacybeleid van Google leest u hier.

Rapportage inschakelen

1. Open Google Earth Pro op uw computer.
  2. Open het menu Opties:
    • Windows en Linux: klik bovenaan op Tools en dan Opties.
    • Mac: klik bovenaan op Google Earth Pro en dan Voorkeuren.
  3. Klik op het tabblad Algemeen.
  4. Onder Gebruiksgegevens kunt u de optie om gebruiksgegevens naar Google te versturen, aanvinken of het vinkje verwijderen.
  5. Klik onderaan op OK.