Mäta avstånd och områden i Google Earth

Du kan mäta avståndet mellan platser och längs vägar. Du kan även mäta storleken på polygoner som du ritar i Google Earth.

Avståndsmätningarna är inte alltid fullständigt korrekta, särskilt i områden med 3D-terräng och byggnader. Bäst resultat får du om du mäter i en vy uppifrån.

Tips

1. Öppna Google Earth på datorn.
  2. Sök efter en plats eller välj en plats på globen.
  3. Klicka på Mät Mät till vänster. Google Earth växlar till en vy uppifrån.
  4. Klicka på kartan för att ange mätpunkter.
  5. Klicka på Ångra Ångra till höger för att ta bort en punkt.
  6. Slutför linjemätningen genom att dubbelklicka på den sista punkten eller klicka på Klart Klar.

Det uppmätta avståndet visas till höger.

Tips

• Du kan mäta arean på en plats genom att koppla samman linjen med den första punkten för att stänga formen. Arean visas till höger.
  • Klicka på Hjälp Hjälp om du vill se dessa anvisningar och få mer hjälp.

Redigera mätningen

• När du är klar med att lägga till punkter kan du redigera linjesegmenten eller formen genom att klicka och dra punkterna.
  • Om du vill mäta igen trycker du på Starta ny Starta ny till höger.
  • Klicka på Stäng Stäng till höger för att radera mätningen och återgå till kartan.

Ändra måttenheter

Efter att du har mätt en sträcka:

1. Den uppmätta sträckan visas högst upp till höger.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Rullgardinsmeny vid en avståndsenhet.
  3. Välj en måttenhet.

Så här ändrar du allmänna inställningar:

1. Klicka på Verktyg följt av Inställningar Settings till vänster.
  2. Ange önskade enheter i avsnittet Format och enheter.

Mäta en punkts höjd över havet

1. Placera markören på den punkt på kartan där du vill mäta höjden över havet.
  2. Det uppmätta värdet anges längst ned till höger.

Tips! Det går inte att mäta höjdskillnaden mellan två punkter.