Mäta avstånd och områden i Google Earth

Du kan mäta avståndet mellan platser och längs vägar. Du kan även mäta storleken på polygoner som du ritar i Google Earth.

Avståndsmätningarna är inte alltid fullständigt korrekta, särskilt i områden med 3D-terräng och byggnader. Bäst resultat får du om du mäter i en vy uppifrån.

Tips

1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter en plats eller välj en plats på globen.
  3. Tryck på Mät Mät .
  4. Du kan lägga till mätpunkter genom att flytta kartan och trycka på Lägg till punkt.
  5. Du kan ta bort en punkt genom att trycka på Ångra Ångra högst upp.
  6. Tryck på Klart Klar högst upp när du är klar. Det uppmätta avståndet visas längst ned.

Tips! Om du vill mäta ytan på en plats kopplar du samman linjen med den första punkten och trycker på Stäng form.

Redigera mätningen

• Du kan göra en ny mätning genom att trycka på Starta ny Starta ny till höger.
  • Du kan radera mätningen och gå tillbaka till kartan genom att trycka på Tillbaka Tillbaka högst upp till vänster.

Ändra måttenheter

Efter att du har mätt en sträcka:

1. Du ser den uppmätta sträckan längst ned till vänster.
  2. Tryck på rullgardinsmenyn Rullgardinsmeny vid en avståndsenhet.
  3. Välj ett alternativ.

Så här ändrar du övergripande inställningar:

1. Öppna menyn Meny högst upp på skärmen.
  2. Klicka på Inställningar Settings.
  3. Ange önskade enheter i avsnittet Format och enheter.

Mäta en punkts höjd över havet

1. Tryck på punkten där du vill mäta höjden över havet.
  2. Det uppmätta värdet visas efter koordinaterna längst ned på skärmen.

Tips! Det går inte att mäta höjdskillnaden mellan två punkter.