Afstanden en oppervlakten meten in Google Earth

Je kunt de afstand tussen locaties meten en de lengte van paden. Ook kun je de grootte meten van de polygonen die je in Google Earth hebt getekend.

Metingen van afstanden zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig, vooral in gebieden met geaccidenteerd terrein en gebouwen. Voor optimale resultaten maak je voor je meting gebruik van een weergave van boven.

Tips:

• Bij metingen wordt geen rekening gehouden met hoogteverschillen.
  • Deze instructies zijn alleen van toepassing op de nieuwe versie van Google Earth. Meer informatie over hoe je afstanden meet in Google Earth Pro
  1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek een plaats of selecteer een locatie op de wereldbol.
  3. Tik op Meten Meten .
  4. Verplaats de kaart en tik op Punt toevoegen om meetpunten toe te voegen.
  5. Tik bovenaan op Ongedaan maken Ongedaan maken om een punt te verwijderen.
  6. Tik bovenaan op Klaar Gereed als je klaar bent. Onderaan vind je de gemeten afstand.

Tip: Als je ook de oppervlakte van een locatie wilt meten, maak je verbinding met het 1e punt om de vorm te sluiten. Tik dan op Vorm sluiten.

Je meting bewerken

• Als je een nieuwe meting wilt uitvoeren, tik je rechts op Nieuwe meting starten Nieuwe meting starten.
  • Als je de meting wilt verwijderen en terug wilt gaan naar de kaart, tik je linksboven op Terug Terug.

Meeteenheden wijzigen

Nadat je een afstand hebt gemeten:

1. Linksonder vind je de gemeten afstand.
  2. Tik naast een afstandseenheid op het dropdownmenu Dropdownpijl.
  3. Kies een optie.

Zo pas je de algemene instellingen aan:

1. Open het menu Menu bovenaan.
  2. Klik op Instellingen Settings.
  3. Pas in het gedeelte Indeling en eenheden de gewenste eenheden aan.

De hoogte van een punt meten

1. Tik op de kaart op het punt waar je de hoogte wilt meten.
  2. Onderaan zie je de hoogte na de coördinaten.

Tip: Je kunt het hoogteverschil tussen 2 punten niet meten.