Afstanden en oppervlakten meten in Google Earth

U kunt de afstand tussen locaties meten, evenals de lengte van paden. Ook kunt u de grootte meten van de polygonen die u in Google Earth heeft getekend.

Opmerkingen:

• Metingen zijn mogelijk niet honderd procent nauwkeurig, vooral in gebieden met 3D-terrein en -gebouwen. Voor optimale resultaten maakt u voor uw meting gebruik van een weergave van boven.
  • Bij metingen wordt geen rekening gehouden met hoogteverschillen.
  • Deze instructies zijn alleen van toepassing op de nieuwe versie van Google Earth. Lees hier hoe u afstanden meet in Google Earth Pro.
  1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek een plaats of selecteer een locatie op de wereldbol.
  3. Tik op 'Meten' Meten .
  4. Verplaats de kaart en tik op Punt toevoegen om meetpunten toe te voegen.
  5. Tik bovenaan op 'Ongedaan maken' Ongedaan maken om een punt te verwijderen.
  6. Tik bovenaan op 'Gereed' Gereed wanneer je klaar bent. Onderaan zie je de gemeten afstand.

Opmerking: Als je ook de oppervlakte van een locatie wilt meten, maak je verbinding met het eerste punt om de vorm te sluiten. Tik vervolgens op Vorm sluiten.

Je meting bewerken

• Als je een nieuwe meting wilt uitvoeren, tik je aan de rechterkant op 'Nieuwe meting starten' Nieuwe meting starten.
  • Als je de meting wilt verwijderen en terug wilt gaan naar de kaart, tik je linksboven op 'Terug' Terug.

Afstandseenheden wijzigen

1. Tik naast een afstandseenheid op 'Uitvouwen' Dropdownpijl.
  2. Kies een optie.