Datums, hoogtegegevens en coördinaten vinden voor afbeeldingen

Met Google Earth kun je de lengtegraad, breedtegraad en hoogte vinden en kun je vinden wanneer afbeeldingen zijn gemaakt voor plaatsen over de hele wereld.

Datums vinden voor afbeeldingen

Belangrijk: Een datum of periode voor een afbeelding is mogelijk niet beschikbaar voor alle locaties of voor alle zoomniveaus.

Als je in de statusbalk onderaan een datum of periode wilt vinden voor wanneer een afbeelding is gemaakt, tik je op een locatie op de kaart en houd je deze vast.

Coördinaten van een locatie zoeken

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je iPhone of iPad.
  2. Zoek een plaats of sleep het scherm totdat je de juiste locatie hebt gevonden.
  3. De coördinaten voor de longitude en latitude staan rechtsonder.
Tip: Als je de wereldbol verplaatst, worden de coördinaten geüpdatet. De coördinaten beschrijven de locatie in het midden van je scherm.

Een plaats zoeken met behulp van coördinaten

Je kunt de coördinaten van een plaats gebruiken om de locatie in Google Earth te vinden.
  1. Open de Google Earth-app Google Earth op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Zoeken Zoeken.
  3. Vul de coördinaten in een van de volgende notaties in:
    • Decimale graden: 42.7°, -100.2°
    • Graden, minuten, seconden: 64°25'12.07"N, 100°10'15.24"W

De notatie van de coördinaten kiezen

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Ga naar Notatie voor latitude/longitude.
  4. Kies in het dropdownmenu de optie Graden, Minuten, Seconden of Decimaal.

De hoogte van een plaats bekijken

1. Zoek naar een plaats of pas Google Earth aan totdat je de juiste locatie hebt gevonden.
  2. Tik op de locatie en houd deze vast om de hoogte weer te geven. Je kunt ook de coördinaten voor de latitude en longitude krijgen, en de meettool gebruiken, die de afstand vanaf die locatie weergeeft.
Tip: De hoogte die rechtsonder wordt weergegeven, is de hoogte van de camerapositie, niet de hoogte van het terrein.

Een meeteenheid kiezen voor hoogte

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Meeteenheden.
  4. Kies een optie.